Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2013

Τα εορταστικά 21,9 δις ευρώ του 2008 Έγιναν 6,8 το 2013


Σε τραγικά επίπεδα φτώχειας και εξαθλίωσης κυμαίνεται πλέον Ελλάδα. Μάλιστα, σε επίπεδο απόλυτων μεγεθών, ο κύκλος εργασιών των καταστημάτων λιανικής κατά το μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, εκτιμάται στα 6,8 δις ευρώ, όντας μειωμένος κατά 0,8 δις ευρώ σε σχέση με το 2012.

Η σύγκριση του 2013 με το 2008 είναι άκρως τραγική και αντικατοπτρίζει την Ελληνική σημερινή πραγματικότητα, αφού τα 21,9 δις ευρώ του εορταστικού τζίρου εκείνης της χρονιάς γίνονται φέτος μόλις 6,8 δις ευρώ, με μια συνολική απώλεια της τάξεως του 68,9% που σηματοδοτεί την παράλυση των πάντων.
Τι να επιβιώσει με ένα τόσο χαμηλό τζίρο; Τα Καταστήματα; Οι Εργαζόμενοι; Οι Κοινωνικές παροχές; Οι Συντάξεις; Ή το κράτος;
Τι έσοδα και σε ποιόν μπορεί να δώσει ο φετινός τζίρος των 6,8 δις Ευρώ και ποιος να επιβιώσει σε ένα Κράτος, σε μια Κοινωνία που δεν κινείται χρήμα και δεν υπάρχει ελπίδα;
Με αυτό τον τρόπο τα πάντα εξαθλιώνονται, όσο και αν περιμένει κάποιος, ότι πουλώντας, ότι και αν υπάρχει στην Ελληνική επικράτεια, θα κατορθώσει να αναστρέψει την κατάσταση, αφού τα χρήματα φεύγουν για το εξωτερικό, προκειμένου να καλύψουν υποτιθέμενα χρέη και τα πάντα στην Ελλάδα αλλάζουν χέρια ιδιοκτησίας.