Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

Απονομή Λογοτεχνικών Βραβείων..περιόδου 2012-2013 στη μνήμη «Καίτης Λασκαρίδη»Την Κυριακή, 15 Δεκεμβρίου 2013, ώρα 12.00 πραγματοποιήθηκε στο «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη», η τελετή απονομής των βραβείων του Α’ Πανελληνίου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού της περιόδου 2012-2013 στη μνήμη της Καίτης Λασκαρίδη.
O διαγωνισμός πρωτόλειου διηγήματος εγκρίνεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, Αθλητισμού & Πολιτισμού και αθλοθετείται από το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη».
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των σχολείων της Ελλάδας.
Χαιρετισμό απηύθυνε η Πρόεδρος της Βιβλιοθήκης του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη», κ.  Μαριλένα Λασκαρίδου.

Το σκεπτικό των βραβεύσεων της Επιτροπής παρουσίασε η Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής, Επίκουρη Καθηγήτρια τμ. Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Α.Π.Θ. και Κριτικός Λογοτεχνίας, κ. Τιτίκα Δημητρούλια.
Την τελετή απονομής των βραβείων παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, η Διευθύντρια της Ελληνογαλλικής Σχολής «Jeanne dArc» Soeur Alberta Stefanou, Ακαδημαϊκοί και Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Εκπαιδευτικοί, Μαθητές, Γονείς και Φίλοι του «Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη».
Τα βραβεία απονεμήθηκαν ομόφωνα ως εξής:

ΓΙΑ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ:
1ο Βραβείο απενεμήθη, ομόφωνα, στη Δέσποινα – Μαρία Γιαννακοπούλου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του 3ου Γυμνασίου Αλεξανδρούπολης «ΔΟΜΝΑ ΒΙΣΒΙΖΗ» για το διήγημα «Με πυξίδα τη ζωή».
2ο Βραβείο απενεμήθη, εξ ημισείας ομόφωνα, στην Αλεξάνδρα Μπεκιαρίδου, μαθήτρια της Γ΄ τάξης του Γυμνασίου Στρυμονικού Σερρών για το διήγημα «CARPE DIEM» & στην Ηλέκτρα Ρετζίκα, μαθήτρια της Α΄ τάξης του Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου Πειραιά, για το διήγημα «Ένα κουνέλι, ο Ρωμαίος, χαρίζεται»
3ο Βραβείο απενεμήθη, ομόφωνα, στην Αγγελική Μπανιά, μαθήτρια της Α΄ τάξης του  Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ για το διήγημα «Μου το χαρίζεις;».

ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ:
1ο Βραβείο  απενεμήθη, ομόφωνα, στη Στεφανία – Ευαγγελία Γεωργάκη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί Θεσσαλονίκης για το διήγημα «Μίλα μου για ποίηση».
2ο Βραβείο απενεμήθη ομόφωνα, στη Μαρία Σαχά, μαθήτρια της Β΄ τάξης του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου Πειραιά για το διήγημα «Αυτή, Εσύ, Εγώ»
3ο Βραβείο απενεμήθη, ομόφωνα στη Σοφία Χατζοπούλου, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 1ου Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης για το διήγημα «Ο κύκλος».


Κείμενα των βραβευθέντων μαθητών διάβασαν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και Μάντυ Λάμπου.