Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2013

Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΘΕΣ:Τάκης Συνετόπουλος: 1948 – 2013

Έφυγε ένας θρυλικός «ΤΑΚΑΡΟΣ» του θρύλου
Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Βολιώτης Τάκης Συνετόπουλος, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 65 ετών, νικημένος από την επάρατη νόσο.

Ο θρυλικός «Τάκαρος» αποτέλεσε μέλος της χρυσής ομάδας του Ολυμπιακού την δεκαετία του ΄70 του Νίκου Γουλανδρή που κατέκτησε τρία πρωταθλήματα, κύπελλα και ντάμπλ. 

Δυστυχώς είναι ο έβδομος ποδοσφαιριστής από την θρυλική εκείνη ομάδα που φεύγει νωρίς από τη ζωή καθώς έχουν προηγηθεί οι Γιώργος Βασιλόπουλος, Κώστας Δαβουρλής, Λάκης Γκλέζος, Μιχάλης Κρητικόπουλος, Γιάννης Κυράστας και Δημ. Περσίδης. Όπως ο Βασίλης Μποτίνος και ο Χρήστος Ζαντέρογλου ήρθε κι αυτός στον Ολυμπιακό από την Νίκη Βόλου. Ήταν δαιμόνιο δεξιό μπακ με υψηλή κατάρτιση και τρομερή ταχύτητα. Είχε 260 συμμετοχές στο Ελληνικό πρωτάθλημα και ήταν 16 φορείς Διεθνής. Μνημειώδες ήταν το παιχνίδι που πραγματοποίησε στις 14/9/1972 (Ολυμπιακός – Κάλιαρι 2-1), όπου ανάγκασε τον φοβερό άσο της εποχής τον ΤΖΙΤΖΙ Ρίβα των Ιταλών να μην ακουμπήσει την μπάλα για 90 λεπτά.