Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 9 Δεκεμβρίου 2013

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013 και από ώρα 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, στον πολύ όμορφο χώρο του CAFE-BAR "VEGERA". ΑΚΤΗ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 54, ΣΑΛΑΜΙΝΑ, θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικο Παζάρι με πολλά και φτηνά προϊόντα.


Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7,00 μ.μ. στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο.(Πλατεία Κολωνακίου 2), η Πανελλήνια Εταιρία Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Φως Τέχνης Ανέσπερον Μ.Κ.Ο θα πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της έκθεσης Εικαστικών με τίτλο: “Ομαδική έκθεση σύγχρονων καλλιτεχνών“. Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθεί Αφιέρωμα στη μνήμη του “Κωνσταντίνου Καβάφη”. Mουσική ερμηνεία από την καθηγήτρια πιάνου, σολίστα, Αδαμαντία Καρμίρη Σιμάτου και ανάγνωση ποιημάτων του Καβάφη από τον εικαστικό, λογοτέχνη, θεωρητικό τέχνης Κώστα Ευαγγελάτο.

Παρασκευή 13 έως Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, από 09:00π.μ. – 21:00μ.μ, στα γραφεία της Β΄ Δημοτικής Κοινότητας (πεζόδρομος Δραγάτση 1α), ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» σε συνεργασία με τη Β΄ Δημοτική Κοινότητα πραγματοποιεί από Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για την βοήθεια των σκοπών και στόχων του.

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από το πρωΐ μέχρι αργά το απόγευμα στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιά θα πραγματοποιηθεί έκθεση Χριστιανικού Βιβλίου με εκπτώσεις μέχρι και 70%.

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα, στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο.(Πλατεία Κολωνακίου 2), η Πανελλήνια Εταιρία Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Φως Τέχνης Ανέσπερον Μ.Κ.Ο: Ομιλία από τον καθηγητή Οικονομικών και ποιητή Λάμπρο Ηλία, με θέμα “Εθελοντισμός : Ιδέα και πράξη”. Η Ελληνική Ένωση Έρευνας και Διάσωσης Εθελοντών Αττικής πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα προβάλει και θα παρουσιάσει πρακτικές από την δράση της και έμπειροι διασώστες θα μας ενημερώσουν πώς αντιμετωπίζουμε έκτακτες ανάγκες. Μια χορηγία από την Ε.Ε.ΕΔ.ΕΑ.

Τετάρτη 18 μέχρι και Σάββατο 21 Δεκεμβρίου το 1ο Λύκειο Περάματος διοργανώνει παζάρι, που θα πραγματοποιηθεί στο 1ο ΓΕΛ Περάματος , Τέρμα Αναπαύσεως, Πέραμα, τηλ 210 4411690. Στο πλαίσιο του παζαριού θα υπάρχουν διαθέσιμα για αγορά και ανταλλαγή , από όσους ενδιαφέρονται , αντικείμενα και ρούχα (σε καλή κατάσταση). Το Σάββατο 21.12.13 στις 7:00 μμ θα τραγουδήσει το συγκρότημά του Ρόκεμον!

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα, στο αίθριο της Δημοτικής Πινακοθήκης Πειραιά. θα πραγματοποιηθεί διάλεξη της κ. Αθηνάς Κορώνη καθηγήτριας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Πάτρας με θέμα «οι απαρχές του αμερικανικού θεάτρου».


ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 από 10 το πρωΐ μέχρι τις 8 το βράδυ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΜΟΛΑΣ 81 Αχαρναί Μενίδι ( ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΝΙ ΜΑΡΚΕΤ ΠΟΝΤΟΣ, ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ). Πραγματοποιείται ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΒΟΗΘΑΩ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ, προκειμένου ν α συγκεντρωθούν τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης για της αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Πληροφορίες κ. Παρασκευά: 6937191968


Κυριακή 15 Δεκεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ., ο Πειραϊκός Σύνδεσμος πραγματοποιεί Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τους μικρούς μαθητές των Εκπαιδευτικών Σχολών, αθλητές και αθλήτριες, καθώς επίσης και για τα παιδιά μελών και φίλων του Π.Σ., στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» (Καραΐσκου 104, 2ος όροφος).
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί παιδική παράσταση Καραγκιόζη και ο κλόουν Μπόζος.

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου και ώρα 8.00 μ.μ., ο Σύλλογος Φίλων Μουσείου Μάνης, πραγματοποιεί ομιλία με θέμα: «Είμαστε όλοι φτιαγμένοι από αστερόσκονη! Μια εισαγωγή στην πυρηνοσύνθεση και την αστρική εξέλιξη», με ομιλητή τον Δρα Θεόδωρο Μερτζιμέκη – αστροφυσικό, στο εργαστήριο Γλυπτικής του Μιχ. Κάσση (Τζιροπούλου 15 Νέο Φάληρο).

Δευτέρα 16.12.2013 στις 19.00, στην Βιβλιοθήκη Κερατσινίου, παρουσιάζεται το νέο βιβλίο του Θωμά Σίδερη που κυκλοφορεί σε δίγλωσση έκδοση (ελληνικά και τουρκικά) για την εγκατάσταση των προσφύγων μετά τη μικρασιατική καταστροφή


Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 6.30 μ.μ., ο Πειραϊκός Φάρος (Πραξιτέλους 173) πραγματοποιεί ομιλία με θέμα « Απελευθερώνοντας την δύναμη της προσευχής: ο π. Ευσέβιος Ματθόπουλος ως διδάσκαλος της πνευματικής ζωής», με εισηγήτρια την κα Χρυσή Μανωλοπούλου -  Τσέντου – φιλόλογο – εκπαιδευτικό Μ.Ε. 


Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 11.00 π.μ., στην Αίθουσα «Βαρόνου Κ. Ράλλη» του Πειραϊκού Συνδέσμου, το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού σε συνεργασία με την Ομάδα Αρχαίας Όρχησης του Θεάτρου «Δόρα Στράτου» και την Καλλιτεχνική Ερευνητική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών «δρΥός ΤόΠοι», παρουσιάζουν την τραγωδία του Αισχύλου « ΕΥΜΕΝΙΔΕΣ ».  
Πληροφορίες: 210 4186956 και 6974 769100.

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου και ώρα 5 το απόγευμα στον Πειραϊκό Φάρο, Πραξιτέλους 173 Πειραιά θα δοθεί απογευματινό εορταστικό τσάϊ.

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 19.00 ο Πειραϊκός Σύνδεσμος πραγματοποιεί Χριστουγνεννιάτικο μουσικό απογευματινό στην αίθουσα «Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη» (Καραΐσκου 104, 2ος  όροφος).

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 το πρωΐ , Νοταρά 77 στον 3ο όροφο, στα γραφεία του ΕΚΕΨΥΕ διοργανώνεται παζάρι με χειροποίητα είδη.

Η στολισμένη Χριστουγεννιάτικη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου ανοίγει για σας, με τον Σάκη Τσιλίκη στο πιάνο και την καλλιτεχνική του παρέα, για να προσφέρει σε όλους μας ένα αξέχαστο μελωδικό απόγευμα, γεμάτο τραγούδι και χορό.

Τρίτη 14 Ιανουαρίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στον Πειραϊκό Φάρο, θα κοπεί η πρωτοχρονιάτικη πίτα του.