Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 21 Νοεμβρίου 2013

«Άθως! o Άγιος και αγιοθρέπτης!»..Ομιλία του Μητροπολίτη Ιωσήφ στην Ευαγγελίστρια

Συνεχίζοντας το αφιέρωμα στο Άγιο Όρος, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του τρίμηνου προγράμματος«ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…», ο Μητροπολίτης Προικοννήσου κ. Ιωσήφ μίλησε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013, με θέμα «Άθως! o Άγιος και αγιοθρέπτης!».


Ξεκινώντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την αγάπη του προς τη Χερσόνησο του Άθω και τη δράση του στο Σύλλογο «Φίλοι του Αγίου Όρους», στον οποίο αποτελεί ιδρυτικό μέλος.

«Στην Ορθοδοξία έχουμε τον Άθω, τον πολυύμνητο και περιάκουστο. Για δεκαπέντε και πλέον αιώνες τώρα, στέκεται τόπος και τρόπος μετανοίας», τόνισε, χαρακτηρίζοντας το Άγιο Όρος ως«Αγιοθρέπτη». Όπως συμπλήρωσε με γλαφυρότητα και χρησιμοποιώντας μεταφορικό λόγο «η Χερσόνησος του Άθω αποτελεί τον τόπο της πλουτοποιού πτωχείας, της θυσιαστικής αγάπης, των πνευματικών αναβάσεων, του θείου έρωτος».Μιλώντας για τους αγιορείτες μοναχούς, ο κ. Ιωσήφ τόνισε πως η διακονία τους είναι η συνεχής θυσιαστική αγάπη τους για τη διακονία στον άνθρωπο, αυτή είναι και η φωτιά της «υψικαμίνου του Αγίου Όρους», η αγάπη. «Την ώρα που οι άνθρωποι κοιμούνται, ο αγιορείτης αγρυπνεί. Μέσω της αγάπης των αγιορειτών για τον κόσμο και τους ανθρώπους και της προσευχής τους για αυτούς, ο Άθως παράγει Αγίους», ανέφερε χαρακτηριστικά.