Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013

MNHMEIO ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ!


'' Οι θυσίες του λαού έπιασαν τόπο!'' Δηλαδή να υποθέσω πως θα βρουν δουλειά τα 2 εκατομμύρια των ανέργων , πως θα ανακτήσουν μισθούς και συντάξεις τα ''θύματα'', πως θα ξανανοίξουν τα μαγαζιά,  πως θα γυρίσουν  πίσω οι Επιχειρήσεις που έφυγαν ή έκλεισαν;  Αυτό έχει σημασία και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί! Κι αφού έπιασαν τόπο γιατί συνεχίζουν για νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, γιατί συνεχίζουν τις ΄΄έκτακτες'' εισφορές, γιατί ακούγεται το κούρεμα των καταθέσεων; 

Ποιο τόπο έπιασαν λοιπόν οι θυσίες; Στο να σωθούν οι Τράπεζες και στο να γίνουν οι πλούσιοι , πλουσιότεροι;  ... Γιατί όλα τα άλλα έχουν καταρρεύσει, από Δημόσια Υγεία, Ασφαλιστικά Ταμεία, Παιδεία, Νοσοκομεία κλπ. Να κάνουμε κι ένα μνημείο για τους άγνωστους πεσόντες της κρίσης!
΄Ενας απέραντος καφενές  το τρέχον επίπεδο και μέσα και έξω Βουλής! Μια θεατρική παράσταση χωρίς άκρη, μέση και τέλος! Αντί συζήτησης , αγώνας για κέρδος εντυπώσεων ! Ποιος θα φωνάξει πιο πολύ, ποιος  θα πει τα πιο πολλά ψέμματα επιχρυσωμένα! Κι έξω ο κόσμος πεινάει, χάνει τα σπίτια του, φεύγουν τα παιδιά του, κινδυνεύει να καταλήξει υπόδικος για χρέη! Κι ορισμένοι περιφέρονται από κανάλι σε κανάλι καθημερινά, αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια μεταξύ συζήτησης, διαξιφισμών , έπαρσης και τσαμπουκά!! Είμαστε μία ευτυχισμένη ατμόσφαιρα!
Σκέφτομαι πως, αν ο στόχος ήταν εισπρακτικός, θα άφηναν το επίπεδο των πολιτών εκεί που το βρήκε η κρίση ... όμως όλα όσα έγιναν και πρόκειται να γίνουν ακόμη,  (μειώσεις μισθών και συντάξεων, ανεργία, επιβαλλόμενοι φόροι και έξτρα εισφορές, πιθανό κούρεμα καταθέσεων κλπ.) επιβεβαιώνουν πως το θέμα ήταν μάλλον στο ''ότι αρπάξουμε'' μέχρι να οδηγηθεί ο πολίτης στο να μην έχει κάποια στιγμή τη δυνατότητα να πληρώσει αυτά που του φορτώνουν, ήτοι να οδηγηθεί σε πλήρη εξαθλίωση και να τα δώσει όλα! ... ένας κοινός νους νομίζω κάπως έτσι το αντιλαμβάνεται... και τεκμηριώνεται στην πράξη! Εξπρές κατασχέσεις καταθέσεων, ακόμη κι από λογαριασμούς μισθοδοσίας ή σύνταξης για οφειλές προς το Δημόσιο! Σε λίγο οι περισσότεροι θα χρωστάμε στο Δημόσιο με μαθηματική ακρίβεια και θα είμαστε και ''υπόδικοι''! Αυτό κι αν είναι! Πλήρης εξαθλίωση δηλαδή!
Δεν έφταναν οι Τράπεζες με τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που χρωστάει μεγάλη μερίδα λαού, ήρθαν και τα ''επιβαλλόμενα'' χρέη προς το Δημόσιο και λέω επιβαλλόμενα γιατί προκύπτουν χωρίς τη δική σου συμμετοχή ή επιλογή, όπως π.χ. το Δάνειο από μία Τράπεζα! Γεννώνται από το πουθενά και φορτώνονται στο λογαριασμό σου, ακόμη κι εσύ που δεν πήρες δάνειο ποτέ, τώρα θα χρωστάς, ένα χρέος που θα ανανεώνεται κατ' έτος και που δεν θα έχει τελειωμό! ΄Οσες οικονομίες κι αν έχεις , είναι για μια παράταση επιβίωσης και μόνο, άσε που άμα στις κουρέψουν , θα τελειώσεις πιο γρήγορα! Σήμερα πλέον και περιουσία σε ακίνητα να έχεις, μηδενίζεται εκ των πραγμάτων... τι να πουλήσεις , ποιος να το πάρει και το σπουδαιότερο, τι θα σου δώσει; ΄Εφθασαν στο σημείο διαμερίσματα των 90 και 100 τ.μ.  να πουλιούνται σε τιμές που πουλιόταν γκαρσονιέρα προ κρίσης! Εσένα πάντως στο χρεώνουν με την αξία του προ κρίσης, δεν έχει σημασία τι πιάνει τώρα, το έχεις ; ... ας μην το είχες!
Είναι κάτι σαν ''επιβράβευση'' στον πολίτη που μόχθησε κάνοντας το σκατό του παξιμάδι να αποκτήσει 2-3 ακίνητα για να ζήσει πιο άνετα;  Αντί λοιπόν για το ''άνετα'' που ονειρεύτηκε, βρίσκεται σήμερα σε αδιέξοδο!! Δυστυχώς η ''επιβράβευση'' πάει σε όποιον απέκτησε πολλά και άκοπα και δεν έδωσε, ούτε δίνει λογαριασμό σε κανέναν!! ΄Οταν λοιπόν μιλάμε για θυσίες που καρποφόρησαν, ας δίνουμε και μια περιγραφή της καρποφορίας υπέρ του λαού αν πρόκειται γι' αυτό, διαφορετικά είναι καθαρή ειρωνεία για τον πολίτη που ήδη υποφέρει, χωρίς ορίζονται και χωρίς ελπίδα!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.