Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Ζητείται Επαμεινώνδας...Τι να δω, τι να κάνω;


Οι διεθνείς οικονομολόγοι δήλωσαν ότι στη χώρα το εξωτερικό χρέος είναι ατέλειωτο. Καταργήθηκαν οι υποχρεώσεις της πολιτείας στον πολίτη. Μας έρχονται νέα μέτρα δυσβάστακτα. Που θα βρούμε ελπίδα; Από πού να πάρουμε λίγη αισιοδοξία; Βλέπουμε όλοι με έκπληξη ότι, χωρίς σκέψη και λογική, αγνοήσαμε λογικά άρθρα του Συντάγματος. Καταργήθηκαν βασικά κοινωνικά μέτρα. Τα εργασιακά δικαιώματα χάθηκαν, κρύφτηκαν, εξαφανίστηκαν. Λυπάμαι ειλικρινά εκείνα τ΄ αρχοντόπουλα, που με τις μικρές αποδοχές τους, δεν μπορούν να επιβιώσουν. Σκεφθείτε ότι κινδυνεύουν να χάσουν την πρώτη τους κατοικία. Θα βγει σε πλειστηριασμό από τα χρέη τους προς τη ΔΕΗ. Απαιτούν αύξηση αποδοχών και θα τα καταφέρουν. Δικό τους το μαχαίρι, δικό τους το πεπόνι. Όμως όλα τα σημάδια φανερώνουν: Άνεμοι και πόλεμοι οδηγούν τον δρόμο προς τις κάλπες. Και τα ΜΜΕ παρουσιάζουν θλιβερό θέαμα. Συναγωνίζονται στον περί υπάρξεως αγώνα. Όλοι λαλούν πολλά, μήπως και ξεσηκώσουνε το μαχαλά.
Οι ξύλινες συνειδήσεις εν δράσει, τίποτε δεν τις μαζεύει από του κακού τον δρόμο. Βλέπετε πέρασαν τα χρόνια τα ηρωϊκά. Τα χρόνια τα παλιά που ο αείμνηστος Επαμεινώνδας στάθηκε προ των Περσών. Ο βασιλιάς των Περσών έστειλε τους πρέσβεις του με πλούσια δώρα, με σκοπό να δωροδοκήσουν τον Επαμεινώνδα. Με ένα πολύ φτωχικό τραπέζι και με ελάχιστα εδέσματα, φιλοξένησε ο Επαμεινώνδας την πλούσια σε δώρα περσική αποστολή. Έκπληκτοι οι Πρέσβεις αντίκρισαν τόση φτώχεια. Τότε ο Επαμεινώνδας έλυσε τη σιωπή του και έστειλε το υπερήφανο μήνυμα στον Πέρση βασιλιά.
Τι να κάμω;
«Πηγαίνετε να εξηγήσετε στον αφέντη σας, ότι εγώ τρώγω, ζω, με ότι έχω. Ποτέ δεν θα σκεφθώ τα συμφέροντά μου εις βάρος της πατρίδας μου».
Αυτά όλα συνέβαιναν τα χρόνια κείνα τα παλιά τα δοξασμένα. Σήμερα φίλοι μου, στο δρόμο που πήραμε, άκρη δε θα βρούμε. Βαδίζουμε σε κόσμο που μας καίνε, μας έλεγε ο αείμνηστος Ωριγένης. Για τούτα και για κείνα, Αφυπνιστείτε – αντισταθείτε για να σωθείτε. Η μετάνοια δεν είναι αρκετή. Μολύνθηκε η ατμόσφαιρα και δεν φθάνει στα ουράνια.

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ