Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Αφιέρωμα στην Αικατερίνη Παυλάκη του φιλανθρωπικού Σωματείου ΑΠ..ΕΛ


 Την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στο πλαίσιο της εορτής της Αγίας Αικατερίνης, το Φιλανθρωπικό Σωματείο Α.Π.ΕΛ, σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» πραγματοποίησαν αφιέρωμα στη μνήμη της Αικατερίνης Παυλάκη, που μαζί με τον αείμνηστο σύζυγό της Γιάννη Παυλάκη δημιούργησαν τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» το 1955, στο Θέατρο Κάρολος Κουν του σχολείου.

Είχε προηγηθεί Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία στο Εκκλησάκι του Σχολείου και μοιράστηκε άρτος σε όλους τους παρισταμένους.
Για την αείμνηστη Αικατερίνη Παυλάκη μόνο λόγια καλά ακούσαμε, όχι γιατί όλοι δικαιώνονται μόλις φύγουν από αυτό τον μάταιο κόσμο, αλλά γιατί ήταν μια πραγματικά άξια εκπαιδευτικός, Σύζυγος, Μάνα και φίλη. Μια δραστήρια φιλάνθρωπος ήταν η Κατερίνα όπως όλοι την ήξεραν. Αυστηρή αλλά πολύ δίκαιη.
Για την τιμώμενη μίλησαν τα παιδιά και τα εγγόνια της, οι διευθυντές των σχολείων που αυτή ίδρυσε, ο Πρόεδρος του ΑΠΕΛ κ. Χάρης Κατσής που είχε και την επιμέλεια της διοργάνωσης της εκδήλωσης και την παρουσίαση.
Μπράβο στην Κατερίνα που σε χρόνια δύσκολα έγινε εκπαιδευτικός και είδε τους κόπους της να αμείβονται, αιωνία της η μνήμη γιατί άξιζε.
Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος η πρεσβυτέρα κα Σοφία Δορμπαράκη – φιλόλογος, μίλησε με θέμα: «Τι θέλουν τα παιδιά από τους γονείς» και μας κέρδισε με τον απλό και κατανοητό λόγο της.
Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον π. Χρήστο Τζανουδάκη με τη Σύζυγό του, τους κ.κ Προέδρους, Κική Καλογεράκου του Συνδέσμου Γυναικών Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Παντελή Μαριακάκη της ΧΑΝ Νικαίας, την κ. Ελευθερία Κατσή.
Ευχόμαστε η μνήμη των καλών ποτέ να μη λησμονιέται, αλλά να γίνεται Φάρος προόδου για όλους μας.

Γιώτα Κανατσέλη