Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Όχι στο Φόβο και τη Φοβία

Είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε με τους φόβους μας; Μπορούμε να κάνουμε ένα βήμα πέρα από αυτούς; Τι μας κάνει να μπαίνουμε κάτω από το φάσμα τους;
Λένε ότι ο φόβος φυλάει τα έρημα. Πότε όμως είναι φόβος και πότε φοβία. Ποια η διαφορά; Ο φόβος μας προστατεύει από οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί, ότι κινδυνεύει είτε η σωματική είτε η ψυχική μας υγεία. Μας κάνει να είμαστε πιο επιφυλακτικοί ως προς διάφορες καταστάσεις. Σε αντίθεση η φοβία μας κρατάει μακριά, ακόμα και από καθημερινές συνήθειες, απολαύσεις ή ακόμα και λειτουργικές διευκολύνσεις.
Το να προστατεύσεις την ψυχική και σωματική σου υγεία, είναι δώρο προς το εγώ σου. Το να καλύπτεσαι όμως πίσω από κάθε τι που σε τρομάζει ή σε φοβίζει, είναι αδυναμία του χαρακτήρα σου.
Καλύπτεσαι πίσω από ένα φάσμα, που μπορεί άλλοι να στο δημιούργησαν αλλά εσύ επέτρεψες στον εαυτό σου, να ζήσει κάτω από αυτό! Κάνε ένα βήμα πέρα από το φάσμα του φόβου σου! Άφησε για λίγο την αδρεναλίνη σου, να υψωθεί! Μαζί με αυτήν θα κατανοήσεις περισσότερο την αξία της ζωής!
Σταμάτα να βάζεις στο μικροσκόπιο κάθε σου φόβο. Όσο τον μεγεθύνεις τόσο μικραίνεις την αξία της ζωής σου!
Μαριάντζελα Μακρογιάννη

Ψυχολόγος