Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Απλές απαντήσεις σε μεγάλα προβλήματα


Κάποια ερωτήματα γεννώνται στον απλό άνθρωπο , τα οποία απαντώνται με πιο εύκολο τρόπο από ότι θα υπέθετε κανείς. Τουλάχιστον στο μυαλό το δικό μου.
1 ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΗΘΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Διότι ο άνθρωπος όλα αυτά τα χρόνια βίασε τη φύση και τους νόμους της. Πείτε το θεό, πείτε το φύση, πείτε το ανωτέρα δύναμη, αυτό το συγκεκριμένο πράγμα έχει νόμους που όταν παραβιάζονται, τότε επέρχεται η ρήξη. Και η αλήθεια είναι πως οι φυσικοί νόμοι τιμωρούν πιο βάναυσα και πιο αυστηρά τους βιαστές τους από ότι οι ανθρώπινοι νόμοι.

Ας θυμηθούμε αυτό το ρητό των προγόνων μας ΥΒΡΙΣ-ΑΤΙΣ -ΝΕΜΕΣΙΣ-ΤΙΣΙΣ και ας αναλογιστούμε ότι αργά ή γρήγορα αυτός που φταίει την πληρώνει! Η δράση φέρνει αντίδραση και στα ανθρωπινα. Ό άνθρωπος ως το τελειότερο ον αφουγκράζεται τους νόμους της φύσης αλλά δεν μπορεί να τους αλλάξει. Το μόνο που μπορεί είναι να συμβαδίσει με αυτούς και να τους εφαρμόζει στην κοινωνία του.
2 ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η απάντηση στο ερώτημα θα πρέπει να αναζητηθεί σε κάποιον προφήτη .Ο γράφων δεν θέλει να πάρει το ρόλο του! Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι οι άνθρωποι αποζητούν σωστές ηγεσίες. Σωστή ηγεσία ,εξηγώ, δεν είναι αυτή που τον βολεύει αλλά αυτή που αφουγκράζεται το Φυσικό Νόμο και τον τηρεί στα ανθρώπινα. Πολιτικός ηγέτης δεν είναι αυτός που διατάζει από πίσω αλλά αυτός που στέκεται πρώτος στη μάχη! Αυτός που με το πάθος του δίνει δύναμη στο λαό του και με το πνεύμα θυσίας ξεχωρίζει. Με μια τέτοια ηγεσία ο λαός μας μπορεί να ορθοποδήσει.
3 ΕΠΙΛΟΓΟΣ
Όποιος ασχολείται με τα κοινά ας γνωρίζει κάποια πράγματα: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ πολύ δυνατό χαρακτήρα, ετοιμοπόλεμο, έτοιμο για ατομικές θυσίες, ΠΡΕΠΕΙ να βάζει το ατομικό κάτω από το συλλογικό συμφέρον με πράξεις απτές ΠΡΕΠΕΙ να έχει ιδεολογία και ιδανικά (σε αντίθεση με αυτό που επικρατεί στην εποχή μας και σε ένα μάθημα για τις ΗΠΑ στη σχολή πληροφορήθηκα έκθαμβος, ότι δηλ. ο Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι κάποιος ο οποίος πρέπει απλώς να μην έχει αξίες(!)). ΤΕΛΟΣ ότι όλα έχουν ένα τέλος γι αυτόν που δεν πληρεί τις υποχρεώσεις του πια!
ΜΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ