Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

«Μαθήματα ιστορίας μέσα από το ελληνικό τραγούδι». με τον Αντώνη Αντωνάκο στη ΧΕΝ Πειραιά

 Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου η ΧΕΝ Πειραιά (Ηρ. Πολυτεχνείου 82), πραγματοποίησε εκδήλωση με φιλικό τσάϊ, στην οποία μίλησε ο Φιλόλογος, Ιστορικός και Συγγραφέας κ. Αντώνης Αντωνάκος με θέμα: «Μαθήματα ιστορίας μέσα από το σύγχρονο ελληνικό τραγούδι».

Πολύ ειδικός σε ότι έχει να κάνει με την Ιστορία μας ο κ. Αντωνάκος, είναι μια αστείρευτη πηγή γνώσης. Κάθε του λέξη είναι θησαυρός και το πολυπληθές ακροατήριο δεν χόρταινε να ακούει τα τραγούδια που αναπαρήγαγε ο ομιλητής με CD και ταυτόχρονα να μας εξηγεί τη σχέση τους με την ιστορία. Ένα πραγματικό μάθημα που μας καθήλωσε όλους και μας έδειξε τη σπουδαιότητα που υπάρχει μεταξύ των τραγουδιών και της Ιστορίας μας.
Μεταξύ των παρόντων διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τα Μέλη του Δ.Σ της ΧΕΝ Πειραιά με επικεφαλής την Πρόεδρο κ. Αντωνία Ξενακούδη, τις Α΄ και Β΄ Αντιπροέδρους κ.κ Άννα Διαμάντη, Ευαγγελία Χαμπιλού, τη Γενική Γραμματέα κ. Κική Φουστέρη, την Έφορο κ. Ελένη Μαθιού, τα Μέλη κ.κ Μαίρη Σταυροπούλου, Ειρήνη Τσάλτα, Ευαγγελία Σοϊλεμέ, Αρετή Ευστρατίου, Μαριλένα Καβακάκη, το Ναύαρχο Νίκο Αρτεμάκη, την Εκπαιδευτικό, Ζωγράφο και Κριτικό έργων τέχνης, την πρώην Πρόεδρο της ΧΕΝ κ. Μαρία Κυριαζάκου, την Αντιπρόεδρο του Συλλόγου «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» κ. Κέρυ Μακρογαμβράκη, την Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η ΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» κ. Όλγα Παΐζη, την Τραπεζικό κ. Άννα Φαφούτη, τις κυρίες, Χρυσάνθη Τσαγκάρη, Βασιλική Μακρογαμβράκη.
Συγχαρητήρια σε όλους για αυτή την υπέροχη διάλεξη, παρουσίαση, που έδειξε ότι ο Πειραιάς διαθέτει έμψυχο υλικό που αναδεικνύει τον Πολιτισμό.

Ρέα Αγγελομάτη