Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

Οι γλυκές κρίσεις της κυρά Όλγας


Ο κύριος Παύλος Μπαλόγλου

Θα ήθελα να γράψω πόσο απλός άνθρωπος είναι που μοναδικό σκοπό έχει τη διάσωση της γλώσσας μας. Η γλώσσα μας, βάση των γλωσσών όλου του κόσμου. Και εμείς είναι απαράδεκτο να αγωνιζόμαστε για την καταστροφή της. Για τούτο ο κ. Μπαλόγλου με όπλο το λεξικό, τις πτώσεις, τα γένη, αγωνίζεται εναντίον των εχθρών της γραμματικής.

Κύριε Δημήτρη Γίδαρη

«Ελλάς και Θάλασσα», το αληθινό τούτο ποίημα πολλοί ναυτικοί το ονόμασαν το Ευαγγέλιο για τη ζωή τους. «Και η χήρα του ναυτικού να προσεχτεί σωστά να συνταξιοδοτηθεί», σοφά λόγια. Το Λογοτεχνικό Στέκι της Φωνής, αποκαλύπτει διαμάντια στον κόσμο της τέχνης και του λόγου. Συγχαρητήρια και τ’ αξίζετε.

Κύριε Μανώλη Λαουτάρη

«Ασμάτων Συμφωνία» και γέμισε το στέκι της Φωνής αισιοξία, γαλήνη, δροσιά που χαρίζουν τα νιάτα. Πλέον πιστεύω, ότι το Λογοτεχνικό Στέκι τη Φωνής, θα αναδείξει τους σύγχρονους ποιητές μας.

Κυρία Βαρβάρα Τσιάλτα

Χείμαρρος γνώσεων η πένα σας. Τα ωραία κείμενά σας, πλούσια και ευχάριστα, καμάρι της Φωνής. Είσαστε τέλεια και με πλούσιο λόγο. Ατέλειωτος ο θαυμασμός μου για σας. Και πάλι λίγα γράφω.

Κυρία Ακριβή
Μας γράψατε «Χρόνια σκληρά». Φίλη μου από την εποχή που κτίστηκε ο κόσμος, πάντα σκληρός, άπονος, απρόσωπος ήταν. Δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια. Και τούτο δεν θα γίνει ποτέ διαφορετικό. Όμως το ποίημα είναι υπέροχο και αληθινά τα λόγια.

Σοβαρά και ανάλαφρα «Προσοχή τι εκπνέουμε»

Κυρία Σαντώ, τι να κάνουμε οι άτυχοι κάτοικοι αυτής της γης. Και να αναπνεύσουμε θα πεθάνουμε και να μην αναπνεύσουμε τα έντερά μας θα κάνουν νάζια και παζάρια (τα έντερα μικραίνουν, φαρδαίνουν, αυξάνουν κατά βούληση.  Έχουν μέγεθος 11φορές συν μία του ύψους μας). Και τα πολλά κουράζουν. Έχουμε εγκεφαλικές περιπέτειες, στην κίνηση και λειτουργία του ανθρώπου. Μα αφού δεν υπάρχουν τροχονόμοι να ρυθμίζουν την κίνηση, τι να κάνουμε; Αυτά τα προβλήματα δεν έχουν λύση. Όμως με τα φάρμακα τα νέα που έρχονται, νομίζω πολύ εύκολα θα φθάσουμε στου πιθαριού τον πάτο. Έτσι όλα θα γίνουν εύκολα. Διότι δεν θα υπάρχει ζωή στον πλανήτη που ζούμε.

Κυρία Νίκη Παπουλάκου

«Μνημείο για τους αγνώστους πεσόντες της κρίσης». Όλα καλά τα λέτε. Όμως με την πείνα που έχουμε δεν έχουμε αντοχή να δουλέψουμε στο γιαπί. Κι έτσι το μνημείο θα μείνει για τους χορτασμένους, του καινούργιου αιώνα. Είδομεν, αναμένομεν, από τον ουρανόν θα βλέπομεν.

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ