Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Παγκοσμίως Πρώτη η Ελληνική Ναυτιλία

Πρόσφατη έρευνα της Βoston Consulting Group δείχνει ότι η ελληνική ναυτιλία είναι η πιο ανταγωνιστική , από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο στη διαχείριση των πλοίων. Τα πλοία που διαχειρίζονται Έλληνες εφοπλιστές έχουν ένα management cost περίπου 24% χαμηλότερα από τον διεθνή ανταγωνισμό.
Αυτή η επιτυχία δείχνει ότι έχει σωρευθεί στη χώρα μας ένα τεράστιο κεφάλαιο εμπειρίας, έχουν σωρευθεί καλές πρακτικές, οι οποίες μας κάνουν να αισιοδοξούμε για το μέλλον.
Το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας στο χώρο της ναυτιλίας, εξάλλου, ήταν πάντα οι άνθρωποί της.

Στην Ελληνική Ναυτιλία είναι σωρευμένη η μεγαλύτερη και καλύτερη, γκάμα εξειδικευμένων ανθρώπων (ναυτικοί, πλοιοκτήτες, τεχνικοί κλπ.), που είναι διαχρονικά συνυφασμένη με το θαλάσσιο στοιχείο, έχει ευρύτερη κατάρτιση και υπερτερεί κατά πολύ έναντι των άλλων χωρών. Αυτό είναι το στοιχείο που μας καθιστά πρώτους και μας δίνει την πρωτοκαθεδρία σε παγκόσμιο επίπεδο.
Άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της Ελληνικής Ναυτιλίας είναι η ανταγωνιστικότητα των υπηρεσιών της. Οι Ελληνικοί φορείς δεν αρκούνται στην ύψωση απλά μιας σημαίας, αλλά επιβλέπουν το καράβι με εξειδικευμένους επιθεωρητές, δίνοντάς του ένα ολοκληρωμένο πακέτο υπηρεσιών.
Η εκπαίδευση των ναυτικών μας είναι πολύ πιο σύνθετη και εμπεριστατωμένη, μέσα από σχολές διεθνούς κύρους, που βγάζουν πραγματικά λιοντάρια της θάλασσας.

Η πρόοδος της Ελληνικής Ναυτιλίας είναι πλέον και ένας δυνατός πόλος έλξης για ακόμα περισσότερους Έλληνες στο επάγγελμα του Ναυτικού, πράγμα που ασφαλώς θα μας οδηγήσει και πιο γρήγορα έξω από την κρίση.