Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 20 Νοεμβρίου 2013

Να δοθούν δελτία μετακίνησης ΑΜΕΑ σε όλους τους δικαιούχους

Από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά ανακοινώθηκε ότι μετά την παραλαβή από τον ΟΑΣΑ 3.351 κουπονιών, το Πρόγραμμα Ανανέωσης και Έκδοσης των Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2013 συνεχίζεται κανονικά.
Οι δικαιούχοι των δελτίων μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών ΚΕΠ των Δήμων ή στη Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των κουπονιών που διατέθηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά από τη Διεύθυνση Προστασίας ΑΜΕΑ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας είναι σημαντικά μειωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Για το λόγο αυτό υπάρχει η πιθανότητα να μην καλυφθούν οι ανάγκες του συνόλου των Ατόμων με Αναπηρία της περιοχής Πειραιά, χωρίς να φέρει ευθύνη γι΄ αυτό η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.
Το θέμα βέβαια δεν είναι ποιος φταίει για την αφάνταστη ταλαιπωρία που υφίστανται οι συνάνθρωποί μας των ΑΜΕΑ καθημερινά, αλλά το ότι έπρεπε να είχαν ήδη εξυπηρετηθεί όλοι.
Τα φαινόμενα 200 και 300 ατόμων που εκλιπαρούσαν στο ΚΕΠ του Δήμου Πειραιά για το δικαίωμά τους, είναι απαράδεκτα και δεν μας τιμούν καθόλου.