Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Ψυχανεμίσματα....Όποιος αντέξειΌλα είναι μέσα στο μυαλό μας κι από εκεί ξεκινούν όλα! Ζητάμε ειρήνη... πόσο ειρηνικά ζούμε στην προσωπική μας ζωή; Πόσο λάτρεις και υποστηρικτές της ειρήνης είμαστε στην καθημερινότητά μας, στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στις σχέσεις μας;

Μιλάμε για ρατσισμό έντονα τελευταία! Έχουμε σκεφθεί πόσο ρατσιστικά ή φασιστικά ή πολεμικά , μπορεί να φερόμαστε και να λειτουργούμε καθημερινά; Από εκεί πρέπει να ξεκινήσουμε για να φτάσουμε σε κάποια ισορροπία σκέψης και κρίσης! Δε φτάνουν οι λεκτικές τοποθετήσεις ''καταδικάζω'' αυτό ή εκείνο! Όλα αυτά ακόμα και η βία, καταδικάζονται εμπράκτως με στάση ζωής κι όχι με λόγια! Γιατί όταν η στάση ζωής απουσιάζει, τότε οι λέξεις δεν έχουν κανένα νόημα και καμία υπόσταση!
Το πώς ορισμένοι πάλι, συνδυάζουν την κομματική ταμπέλα με την όποια επισήμανση / τοποθέτηση ή κρίση για την κατάσταση που επικρατεί, είναι άνευ προηγουμένου ... αποδεικνύει μόνο την πεποίθηση ότι η οπτική του καθενός λειτουργεί με κομματικές παρωπίδες! ... Έχουμε στερέψει λοιπόν από προσωπικές καθαρές εκτιμήσεις; ... Αυτό υπονοούν κάποιοι; Φυσικά βολεύει αυτό για να θολώνουμε το τοπίο και να αμφισβητούνται οι περιγραφές ή απόψεις!
Πάντως Κύριοι και να θέλουμε να αμφισβητήσουμε την πραγματικότητα εθελοτυφλώντας, πλέον δεν γίνεται, γιατί εμείς ζούμε στην Κοινωνία και βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω αν όχι σε μας ακόμη! Εσείς έχετε το πρόβλημα των παρωπίδων, κοιτώντας μόνο το στόχο των αριθμών!
Ξέρεις τι θα πει να είσαι άρρωστος και να μην έχεις λεφτά για γιατρό και φάρμακα; Ξέρεις τι θα πει να βρίσκεσαι ξαφνικά στα γεράματα με χρέος στο Κράτος; Ξέρεις τι θα πει ξεπαγιάζω στο σπίτι, ή να σου παίρνουν το σπίτι; Ξέρεις τι θα πει να μην έχω ρεύμα, να μην έχω να φάνε τα παιδιά μου, να μην έχω προοπτική να βρω δουλειά; Ξέρεις τι θα πει δούλεψα σκληρά 35 και 40 χρόνια και πλήρωνα για να έχω μια σύνταξη και μια περίθαλψη και τώρα να κινδυνεύω να τα χάσω και τα δύο; Σαφώς όχι! Γιατί εσείς τα έχετε όλα και με το παραπάνω!  Κι έχετε και παράπονα του τύπου ''δεν φθάνει η αποζημίωση''! Περιορίστε κι εσείς τα έξοδα σας όπως και ο κάθε πολίτης έχει κάνει ήδη! Δεν μπορεί να έχετε τις ίδιες απαιτήσεις που είχατε και προ κρίσης και μάλιστα να τις προβάλλετε σε ένα λαό που πετάξατε στον Καιάδα! Έχει χαθεί παντελώς το μέτρο πλέον; Μήπως να κάνουμε έρανο ή κάποιο Μαραθώνιο για τα γραφεία σας;...  Ε μα τι να πω πια;... Λέτε στον πολίτη να ζήσει με 300 και 500 Ε και με αυτά να πληρώνει και τα φάρμακά του και τους φόρους κι εσείς δεν τα φέρνετε βόλτα με τα 6 ή 8 χιλιάρικα συν τις τόσες παροχές που έχετε, που δεν είχε και δεν έχει ο πολίτης, ειδικά αυτός του Ιδιωτικού Τομέα; Αν μη τι άλλο είναι σκέτη πρόκληση!
Το κακό είναι πως όλα είχαν ειπωθεί και από ''υψηλά'' στόματα στο παρελθόν... εμείς δεν είχαμε καλή ακοή και αντίληψη μάλλον, στο να καταλάβουμε τη σημασία των λεγομένων και το τι μας περίμενε στη συνέχεια !... Ακούγαμε και καταλαβαίναμε αυτό που θέλαμε να ακούσουμε και να καταλάβουμε! Και το χειρότερο; Ορισμένοι συνεχίζουν ακόμα να καταλαβαίνουν αυτό που ικανοποιεί τα αφτιά τους! Μόνο που τώρα τα περιθώρια στένεψαν και δυστυχώς όσο κι αν τα αφτιά χαϊδεύονται, το χαλί τραβιέται κάτω απ' τα πόδια και στο τέλος θα μας ρίξει κι εμάς κάτω! Και τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα, για να μην πω είναι ήδη αργά για δάκρυα!
Θεατές της πτώσης μας λοιπόν, απαθείς κι εξαντλημένοι συνεχίζουμε να υπάρχουμε ... όμως για πόσο και πόσοι; Καλό κουράγιο μας, καλά μας το είχε πει κάποιος κάποτε! Όποιος αντέξει λοιπόν!
Νίκη Άννα Παπουλάκου.