Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΕΝΔΥΟΝΤΑΣ ΣΕ ΟΥΚΡΑΝΙΑ & ΕΛΛΑΔΑ..Ημερίδα Παρουσίασης της Ουκρανικής Περιφέρειας ΧΜΕΛΝΙΤΣΚΙ


 Με ιδιαίτερη επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή ενδιαφερομένων επιχειρήσεων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013, στο Πολιτιστικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ουκρανίας στην Ελλάδα, Ημερίδα Παρουσίασης της Ουκρανικής Περιφέρειας Χμελνίτσκι και με θέμα: «Οι επενδυτικές και εξαγωγικές δυνατότητες της Περιφέρειας Χμελνίτσκι», που συνδιοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ουκρανίας και το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο.
Την έναρξη της Ημερίδας, κήρυξε ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα κ.Βολοντύμυρ Σκουρώφ και ακολούθως ο Περιφερειάρχης κ. Βασύλ Γιαντούχα, αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, αναφέρθηκε, εν συντομία, στην Περιφέρεια Χμελνίτσκι και στις οικονομικές δραστηριότητες & δυνατότητες που προσφέρει  η περιοχή αυτή στους Έλληνες επιχειρηματίες.

Χαιρετισμό, απεύθυναν η Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χμελνίτσκι κυρία Ναταλία Μπελιακόβα και ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου και Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς κ. Βασίλειος Κορκίδης, ο οποίος, προς διευκόλυνση της περαιτέρω συζήτησης, παρουσίασε και ορισμένους νέους οικονομικούς δείκτες της Ελληνικής Οικονομίας, ενδεικτικούς της αναγκαιότητας εξωστρέφειας της ελληνικής επιχειρηματικότητας.
Μετά το πέρας των εισηγήσεων οι συνδιοργανωτές παρέθεσαν μικρή δεξίωση, κατά την οποία δόθηκε η δυνατότητα στους Έλληνες και Ουκρανούς να ανταλλάξουν τις επιχειρηματικές τους εμπειρίες και να οριοθετήσουν προσδοκώμενες δυνατότητες συνεργασίας.
Επίσης, πρέπει να επισημανθούν ότι στα πλαίσια της Ημερίδας αυτής (α) ο Περιφερειάρχης Χμελνίτσκι κ.Β.Γιαντούχα επισκέφθηκε τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιάννη Σγουρό, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδος – Ουκρανίας, Βουλευτή κ.Λάζαρο Τσαβδαρίδη, καθώς και τον Επικεφαλής του Γραφείου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Λεωνίδα Αντωνακόπουλο και (β) οι Πρόεδροι των Εμπορικών & Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Πειραιώς και Χμελνίτσκι κ. Β.Κορκίδη και κα Ν.Μπελιακόβα υπέγραψαν Πρωτόκολλο Συνεργασίας των δύο Επιμελητηρίων.

Την προηγούμενη ημέρα, 12 Νοεμβρίου, το Ελληνο-Ουκρανικό Επιμελητήριο παρέθεσε δείπνο στην Ουκρανική Αντιπροσωπεία σε γνωστό εστιατόριο του Μικρολίμανου, στο οποίο παρέστη και ο Πρέσβης της Ουκρανίας κ. Β. Σκουρώφ μετά της συζύγου του και με στελέχη της Πρεσβείας.