Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ Στην Εταιρία Πολιτισμού και Επιστημών


 Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα της Εταιρείας Πολιτισμού Επιστημών και Κοινωνικής Παρέμβασης στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας Ρέντη με θέμα «ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ»
Ο Πρόεδρος της Εταιρείας, Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας - Ρέντη Πρόδρομος Ζαχαρόπουλος έκανε μια εισαγωγική ομιλία για την μάστιγα της διαφθοράς και ακολούθησαν οι εισηγήσεις των κυρίως ομιλητών.

Ομιλητές στην ημερίδα ήταν: ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Φαινόμενα διαφθοράς στην λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης και αποτελεσματικοί τρόποι αντιμετώπισής τους» ,ο Σπύρος Ηρακλής Ακτύπης Διευθυντής του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Επίκουρος Καθηγητής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ,ο οποίος μίλησε με θέμα την «Διαφθορά και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», και ο Στέφανος Χρήστου Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «λειτουργία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα φαινόμενα που υπονομεύουν το κύρος του» .
Μετά τις ομιλίες των εισηγητών υπήρξαν τοποθετήσεις και ερωτήσεις από πολλούς παριστάμενους .
Στην ημερίδα παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων και, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης  Ιάκωβος, ο Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της Νίκαιας και του Κορυδαλλού, ο Πρόεδρος των Σμυρναίων κ. Δημήτρης Γκιουλιστάνης, ο Εκδότης και Δημοσιογράφος κ. Τάκης Μαυρέας.
Η Εταιρεία Πολιτισμού και Επιστημών, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις της με θέματα που αφορούν και απασχολούν την κοινωνία, συσπειρώνοντας όλο και περισσότερους πολίτες που παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις προσπάθειές της.