Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Η ΠΙΚΡΑΓΓΟΥΡΙΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΡΑΗ....Η ΜΑΥΡΗ ΣΗΜΑΙΑ

Αναστατώθηκε από την εικόνα στην τηλοψία, η Κυραικούλα ....
Χιλιάδες υγειονομικοί με μαύρες σημαίες και πανώ, διαδήλωσαν την Τρίτη 26/11/13 βαδίζοντας από το Υπουργείο Υγείας, στη Βουλή των Ελλήνων διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο των μονάδων Πρωτοβάθμιας φροντίδας περίθαλψης και των Νοσοκομείων.

Βεβαίως, η αποξήλωση, δεν γίνεται φανερά, αλλά η υποβάθμιση, οι απολύσεις και η εξαγορά υπηρεσιών από εταιρείες πολυεθνικών συμφερόντων, αυτό καταδεικνύουν.
Στην αρχή μίλησαν για δημοσιονομικές προσαρμογές και εξυγίανση. Ακολούθησε η στάση πληρωμών, οι περικοπές, οι συγχωνεύσεις, τα λουκέτα.
Μας εξαπάτησαν;
Βεβαίως, εάν αναλογισθούμε ότι και από δικά μας χρήματα κτίσθηκαν και λειτουργούν οι μονάδες υγείας και εμείς καλούμεθα να αποπληρώσουμε τα δανεικά....
Κάποιοι θα διαφωνήσουν δικαίως. Σε ουδεμία Ευρωπαϊκή χώρα, δεν υπήρξε τόση σπατάλη και ασυδοσία, στην περίθαλψη.
Ακόμα και χώρες, με οικονομική ευμάρεια από κατοχή του πλούτου αποικιών τους, όπως η Μ. Βρετανία, διαθέτουν ένα φειδωλό και λιτό σύστημα Υγείας. Πως είχαμε εμείς, που επιβιώσαμε με δανεικά την απαίτηση, να κατασπαταλούμε χρήμα σε αλόγιστες παροχές;
Άλλωστε, τόσο η σπατάλη, όσο και η ορθολογική κρίση, αποτελούν πολιτικές αποφάσεις.
Όταν οι πόρτες παραμένουν ορθάνοικτες, θα προσελκύσουν ληστές. Και τούτο υπήρξε πολιτική απόφαση παρελθόντων ετών. Να υπάρχει "χαλαρότητα."
Και η κακοδιοίκηση και η συγκάλυψη των σκανδάλων και η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών υπήρξαν πολιτικές αποφάσεις, που ευνόησαν συμφέροντα χρηματοδοτών και λοιπών "δικών μας" φίλων.
Τέλος, το επερχόμενο ξεπούλημα είναι επίσης ακρογωνιαίος λίθος, πολιτικής απόφασης.
Όταν μίλησα, για την επερχόμενη καταιγίδα, το 2006, που κάποιοι επιχείρησαν να βάλουν Φ.Π.Α., στις ιατρικές υπηρεσίες, μίλησα για το πνεύμα του Νόμου, που παραβιάζεται, διότι η υγεία, επρόκειτο να αποτελέσει κερδοσκοπικό αντικείμενο εργασιών και επιχειρηματικού κέρδους. Πάλι ως Κασσάνδρα εκφράσθηκα και λοιδορήθηκα από ιατρικά - μεγαθήρια, που όμως στη συνέχεια αφανίσθηκαν από το ίδιο το σύστημα, που τα εξέθρεψε....
Όλα ανεξαιρέτως τα τότε κόμματα, αγνόησαν τις παρατηρήσεις μου. Ουδείς έδωσε σημασία, στις επισημάνσεις μου.
Η εμπορευματοποίηση της υγείας, υποστήριξα, καταρρίπτει την ουσία περί κοινωνικού αγαθού, το Σύνταγμα και τη Νομοθεσία και ευνοεί, αδίστακτους κερδοσκόπους.
Προάγει τον ανθρώπινο κανιβαλισμό. Δεν πληρώνεις- πεθαίνεις...
Στην Αμερική, άλλωστε, το σύστημα της ιδιωτικής υγείας απέτυχε παταγωδώς και ο νυν Πρόεδρος, ανασυστά τις δημόσιες δομές Υγείας.
"Εκείνοι μας μιλάνε- για κέρδη και ζημιές-
εμείς μιλάμε μόνον- για ανθρώπινες ζωές..."
Φώναζαν οι διαδηλωτές, έξω από τη Βουλή.
Η Κυριακούλα, δεν παρασύρεται από εντυπώσεις, όμως εκείνο το μεσημέρι, θεώρησε, ότι κάπου πίσω από τις μεγαλόσχημες παραπλανητικές λέξεις, περί δημοσιονομικής προσαρμογής, και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κρύβεται ένα μεγάλο μηδενικό, όπως στην ταινία του ΜΟΥΡ.
Η Κυριακούλα, με πίστεψε και με στήριξε ανέκαθεν. Υπήρξε, βλέπετε, καθηγήτριά μου.
Ασθενείς μηδενικά, ζωές για πέταμα. Έτσι, βολεύει τις άπατες τσέπες τους.
Αυτό πολεμώ από το 2006. Αυτό πολεμούν οι επιστημονικοί Σύλλογοι.
Αυτό δήλωσα στη φίλη μου την Κυριακούλα κι εκείνη συμφώνησε, ενθαρρύνοντας την ταπεινότητά μου, για μία ακόμη φορά και πρόσφερε καφέ και γλυκό σπιτικό, με άρωμα καλοσύνης και ηρεμίας, από γνήσιο Ελληνικό σπιτικό, του παλιού καλού καιρού.
Γιατί εμείς οι Έλληνες, έχομε τον τρόπο να στηρίζει ο ένας το άλλο.
Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός Πολιτευτής Πειραιά