Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ...ΑΣΚΗΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ


Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών διοργανώνει σε ετήσια βάση ασκήσεις αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, με σκοπό τη δοκιμή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Καταστάσεων Ανάγκης Αερολιμένα, τον έλεγχο αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των συστημάτων υποστήριξης, καθώς επίσης και την εξάσκηση του προσωπικού, διασφαλίζοντας έτσι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων φορέων.
Για πρώτη χρονιά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, πραγματοποίησε απροειδοποίητη Άσκηση, προκειμένου να προσομοιωθούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ρεαλιστικές συνθήκες ατυχήματος στον αερολιμένα.
Τη Δευτέρα, 25/11/13, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απροειδοποίητη Άσκηση Ετοιμότητας Περιορισμένης Κλίμακας 2013, με τίτλο σεναρίου «Ατύχημα Αεροσκάφους στον Αερολιμένα», στο πλαίσιο των τακτικών ασκήσεων του ΔΑΑ σύμφωνα με τους κανονισμούς του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Στην άσκηση ετοιμότητας, εκτός των υπηρεσιών της Εταιρείας Αεροδρομίου, συμμετείχαν οι φορείς: Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας / ΠΕΑ, Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας/ Κρατική Αεροπορική Αρχή (ΔΑΑ)