Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

ΜΠΡΑΒΟ ΕΘΝΙΚΗ


Όλοι οι Έλληνες αυτή τη στιγμή είναι χαρούμενοι αλλά και περήφανοι για τη μεγάλη νίκη της Εθνικής ομάδας, να προκριθεί στο Μουντιάλ, διατηρώντας έτσι επάξια τον τίτλο να είναι μέσα τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου.
Η Εθνική μας τον τελευταίο καιρό μετά από ένα διάστημα ανασυγκρότησης έφερε συνεχόμενες νίκες με πρόσφατη Ελλάδα – Ρουμανία 3-1. Η αγαπημένη των Ελλήνων όπως είθισται να λέγεται συγκαταλέγεται ανάμεσα στις δέκα καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αυτό που πέτυχε το 2004 να πάρει το Ευρωπαϊκό Κύπελλο είναι κάτι ασύλληπτο, τη στιγμή που είχε να διαγωνιστεί με τις καλύτερες ομάδες ποδοσφαίρου της Ευρώπης. Και βέβαια αυτό καλείται να κάνει και τώρα. Η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται κι όλα είναι πιθανά. Άλλο ένα μπράβο για την Εθνική μας που είναι και ο τίτλος του τραγουδιού και το cd που είχα εμπνευστεί τότε για την Εθνική ομάδα, όταν όλη η  Ελλάδα πανηγύριζε και είχε βγει στους δρόμους για να γιορτάσει.
Εύχομαι να ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές ποδοσφαίρου, το καλοκαίρι. Το τραγούδι ακούστηκε πάρα πολύ τότε από πολλά Ραδιόφωνα και συγκεκριμένα η ERA SPOR το είχε χαρακτηρίσει ως ύμνο της Εθνικής. Τότε τη νίκη την είχε φέρει ο Χαριστέας, αργότερα ο Σαλπιγγίδης τώρα ο Μήτρογλου. Σημασία για την Εθνική πάντα, είχε και έχει μια ακόμα νίκη.
Το τραγούδι της Εθνικής με τίτλο «Μπράβο στην Εθνική», είναι σε στίχους Κέρρυς Μακρογαμβράκη, μουσική Νίκος Χατζησταύρου, τραγούδι Βαγγέλης Κορομήλης, εκφώνηση Κέρρρυ Μακρογαμβράκη.
Πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό
Νύχτες ορόσημο για πάντα το μυαλό.
Όλ’ η Ελλάδα στήνει γλέντι και χορό
Στ’ όνομα της Εθνικής θα πίνει πια νερό.

Μπράβο Εθνική είσαι η ομάδας μας
Για σένα καμαρώνουμε
Και για την Ελλάδα μας
Μπράβο Εθνική δόξα και τιμή
Με τα χρυσά παιδιά σου
μπράβο Εθνική δόξα και τιμή
παγκόσμιο τ΄ όνομά σου.

Παντού συνθήματα γέμισαν τις γειτονιές
νύχτες ατέλειωτες κι εκρηκτικές
Ακούω τον κόσμο να ουρλιάζει από χαρά
όταν βλέπει το Χαριστέα
με το κύπελλο αγκαλιά.


Κέρυ μακρογαμβράκη