Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου 2013

Ελεύθερη Άποψη..313 ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΕ ΣΥΝΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ…ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΑΡΝΗΤΙΚΟΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΩΝ…

Αθάνατο Ελληνικό κράτος του ρουσφετιού…
Βγήκα μια βόλτα στην πόλη μας. Την πολύβουη τσιμεντούπολη.
Μελίσσι ο κόσμος, πάει κι έρχεται. Τα καφενεία γεμάτα. Τα καταστήματα ανοικτά, με τις βιτρίνες να διαλαλούν την πραμάτεια τους. Η νέα τάση, που κατέρριψε τον καναπέ του ψυχαναλυτή. Το shopping therapy. Αγοράζω, καταναλώνω, ξοδεύω, άρα υπάρχω.

Χώρες, πλούσιες, Ευρώπης, Αμερικής, Ασίας και αλλού, μέσα και η Ψωροκώσταινα…
Ρίχνω μια ματιά στα αθλητικά υποδήματα, που αγόρασα για το γιό μου κι αναλογίζομαι, που να έχουν κατασκευασθεί και υπό ποίες συνθήκες εργασιακού τριτοκοσμικού μεσαίωνα.
Πόσα μικρούτσικα δακτυλάκια, δούλεψαν για τα πολυδιαφημισμένα χειροποίητα χαλιά, ή πόσα παιδικά χαμόγελα στοίχισε, η καλοδουλεμένη βαλίτσα μου.
Πόσο ενέσιμο κολλαγόνο από θανατοποινίτες Κινέζους, ή πλακούντες χρειάσθηκαν για να γεμίσουν οι ρυτίδες και να μαζευτούν τα διπλοσάγωνα της αιωνόβιας βεντέτας…
Οικονομία και αμετροέπεια, σε χώρα, όπου οι μισοί μισθοδοτούνται από τα δανεικά και οι υπόλοιποι εμπορεύονται κι αγοράζουν.
Σε επίσκεψή μου, στο Εβιάν, μια σημαντική σε έσοδα λουτρόπολη, στα σύνορα Γαλλίας Ελβετίας, δεν υπήρχαν παρά ελάχιστα εμπορικά καταστήματα. Τα ρούχα απλά, λιτά και πρακτικά, το ίδιο και τα υποδήματα.
Στην Ελλάδα, η ένδυση αλά Μαρκησία ντε Πομπαντούρ, είναι στην ημερήσια διάταξη και η γόβα στιλέτο επίσης, προς επωφελή οικονομική ροή εισοδήματος, των χειρουργών – ορθοπεδικών.
Με δανεικά, λοιπόν και ρουσφετολογικές προσλήψεις, οι μισοί εμπορεύονται και οι άλλοι μισοί αγοράζουν.
Ωραία οικονομία!
Από την άλλη όψη του νομίσματος, όμως, ουδείς ήτο σε θέση, να γνωρίζει ότι στη χώρα μας, δεν υπήρχε παραγωγή, διότι απλούστατα, υπέστη ανηλεή διωγμό, από τις Κυβερνήσεις.
Από το 1973 και την εποχή, που ο δικτάτωρ Γεώργιος Παπαδόπουλος, αποφάσισε να προχωρήσει σε κινήσεις οικονομικής και επομένως ενεργειακής αυτάρκειας της Ελλάδος, οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν, υπήρξαν πολιτικές μακροπρόθεσμης οικονομικής ασφυξίας, σε ότι αφορά την πρωτογενή παραγωγή πόρων και ενέργειας.
Ο βιομήχανος Σωτήρης Σοφιανόπουλος, της ΧΡΩΠΕΙ, συλλαμβάνεται επί Έβερτ, μόλις προβαίνει σε εξόρυξη πετρελαίου στη Ζάκυνθο. Τυχαίο; Ερευνήστε, αναγνώστες και διαμορφώστε άποψη.
Η αγροτική παραγωγή, βαθμηδόν κατέστη φθίνουσα και η επαρχία ερήμωσε για μια θέση στο Δημόσιο. Αυτά, υπήρξαν πολιτικές αποφάσεις, όπως και η δημόσιο-υπαλληλοποίηση της αγροτιάς!
Οι μισοί μισθοδοτούνται και οι άλλοι μισοί εμπορεύονται η φιλοσοφούν στα καφενεία…
Σήμερα βάλλεται ο Υπουργός Παιδείας…
Σε έρευνα, αποκαλύπτεται, ότι στο Καποδιστριακό, 313 υπάλληλοι, είχαν το ίδιο επώνυμο.
300 διοικητικοί υπάλληλοι, για οικονομικές υπηρεσίες, στο Μετσόβιο … ούτε η SIEMENS να ήταν…
Προ ετών, ζήτησα το καθηκοντολόγιο της δημοτικής αστυνομίας, προσπαθώντας, να διακρίνω, ποιος ήταν υπεύθυνος, για το αίσχος, της επαγγελματικής επαιτείας, της εκμετάλλευσης βρεφών και ανηλίκων, του παραεμπορίου και λοιπών, που αμαυρώνουν την εικόνα του Πειραιά, στην κεντρικότατη πλατεία του…
Δεν το βρήκα ποτέ, απλούστατα, διότι δεν υπήρχε, όπως, μου διευκρινίσθηκε.
Κανείς δεν γνώριζε, ποιος πρέπει να συλλάβει, τον απατεώνα, που σου ανεμίζει την πραμάτειά του πάνω από τον καφέ σου, στη μέση της πλατείας Κοραή, παρουσία της δημοτικής Αστυνομίας!
Από την άλλη πλευρά, ουδείς στον ιδιωτικό τομέα, είχε έστω ονειρευτεί, τις απολαβές σε δημοτικές υπηρεσίες, άγνωστο εάν και πως, θα υπήρχε ανταποδοτικότητα από πενιχρά έσοδα υπό μορφή προστίμων ή κλήσεων, σε συνάρτηση με τα υψηλά δημοτικά τέλη και τα υπέρογκα δάνεια του Δήμου, που εξακολουθούσε να προσλαμβάνει, επιδοτώντας ψηφοφόρους!
Αλλά και τα εκατομμύρια στα χέρια εργολάβων, ή μελέτες, που εμμέσως πλην σαφώς, υπήρξαν υπερκοστολογημένες υπηρεσίες προς το Δημόσιο και τους Δήμους .
Αφήστε τους «συμβούλους» μειωμένων συνήθως προσόντων, των οποίων την κομματική-αμφίβολη αξία- χρυσοπληρώνουμε και πιστεύω ότι ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΩΝ, θα έπρεπε να απολυθούν! Αφήστε τις αργομισθίες ημετέρων, που διοικούν ακόμα και οργανισμούς, με αμφίβολα προσόντα ή ποινικά μητρώα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας!
Αλλά και άλλων, που με την κομματική ταυτότητα ανά χείρας, κακοδιοίκησαν και κατασπατάλησαν το μεροκάματο του τίμιου και του ηθικού, που εξακολουθεί να χαρατσώνεται για να πληρώνει ανάξιους, με την έξωθεν καλή μαρτυρία του κομματικού μανδύα.
Αυτοί πρέπει να απολυθούν πρώτοι προκειμένου, να ανακτήσετε την αξιοπιστία σας, κύριοι της Κυβέρνησης…
Θα τολμήσετε;
Μαρία Μπουκουβάλα

Ιατρός – Πολιτευτής Πειραιά