Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013

Ο Νικόλαος Μάρτης 1915 – 2013Ο Νικόλαος Μάρτης δεν είναι πλέον μαζί μας. Ο μήνας Νοέμβριος μετέφερε το πνεύμα του, την ψυχή του και την ελεύθερη σκέψη του, στο αγαπημένου του Μακεδονικό ουρανό. Τη Μακεδονία, για την οποία ο μέγιστος των ιστορικών Πολύβιος, στην προ Χριστού εποχή, όπου έζησε, έγραψε 40 βιβλία, από τα οποία αρκετά έχουν σωθεί.

Ο Πολύβιος λοιπόν έγραψε ότι η Μακεδονία είναι μία λεωφόρος και μας οδηγεί στην ανατολική Μεσόγειο. Και βέβαια λέει ότι η ανατολική Μεσόγειος είναι το ωραιότερο κομμάτι του κόσμου και πολύ πλούσιο σε μεταλλεύματα. Βάσει αυτών των στοιχείων ο αείμνηστος Νικόλαος Μάρτης, ξεκίνησε τις έρευνες του για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Επίσης υποστηρίζει ότι η αιωνία Ελλάς για να επιβιώσει, θέλει τη Μακεδονία. Αγωνίστηκε μέχρι την τελευταία του πνοή για να αποκαλύψει τις σκευωρίες εις βάρος της Ελληνικής Μακεδονίας.
Από τα 220 βιβλία που αναφέρονται στους Βαλκανικούς πολέμους, τα περισσότερα είναι γραμμένα από τον Νικόλαο Μάρτη. Ο αείμνηστος είναι από τους μοναδικούς Νεοέλληνες που μας περιέγραψε τον ορυκτό πλούτο της Μακεδονίας, υπήρξε ο μοναδικός που τόλμησε να σηκώσει το ανάστημά του στον ΟΗΕ και να αγωνιστεί για την καθιέρωση της Ελληνικής γλώσσας και την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Ποτέ δεν φοβήθηκε να κρύψει την ελεύθερη σκέψη του. Υπήρξε Υπουργός με μπέσα και λεβεντιά. Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1915 στην Μονοσθένη Καβάλας. ΤΟ 1951 εκλέχθηκε βουλευτής Καβάλας με τον Ελληνικό Συναγερμό. Στην ΕΡΕ τα έτη 1956, 1958, 1961, 1963 και στη Ν.Δ. το 1974 και 1977. Από το 1974 - 1981 διετέλεσε Υπουργός Βορείου Ελλάδος. Το 1978 τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών, για το βιβλίο του «Η πλαστογράφηση της Ιστορίας της Μακεδονίας».
Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του.

ΟΛΓΑ ΚΥΡΙΤΣΗ