Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2013

Ο δραστήριος Ιερός Ναός Κοίμησης Θεοτόκου Νεάπολης Νίκαιας


Ο Ιερός Ναός αποτελεί το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής των κατοίκων της περιοχής, καθώς φιλοξενεί, εκδηλώσεις θρησκευτικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος.
Τον Ναό,  διακονούν δύο ευλαβείς εφημέριοι, ο π. Δημήτριος και ο π. Βασίλειος και στο ποιμαντικό τους έργο, πλαισιώνονται από τους εκκλησιαστικούς επιτρόπους, τους κατηχητές, τα μέλη της επιτροπής φιλοπτώχου ταμείου και συσσιτίου απόρων και έναν μεγάλο αριθμό εθελοντών.
Το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας, γίνεται μέσα στα πλαίσια της ορθόδοξης ανθρωπολογίας. Δεν πρόκειται για προσφορά μόνον υλικών αγαθών για τη συντήρηση του σώματος, αλλά για ποιμαντική διακονία προς τον όλον άνθρωπο.
Σε καθημερινή βάση διενεργούνται συσσίτια σε απόρους, όπου διανέμονται δεκάδες μερίδες φαγητού που παρασκευάζουν εθελόντριες κυρίες της ενορίας, στα πλαίσια της Χριστιανικής Αλληλεγγύης, και τακτικά, βοηθήματα σε απόρους, πολυτέκνους, άγαμες μητέρες, γέροντες, ασθενείς και εγκαταλελειμμένους.
Η ενορία πραγματοποιεί εκδηλώσεις για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου, προσφέροντας τσάι από τις κυρίες της Ενοριακής Δράσης που συνοδεύονται από πολλά εκλεκτά χειροποίητα εδέσματα.
Κατά χρονικά διαστήματα πραγματοποιούνται προσκυνηματικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές εκδρομές με ενεργή συμμετοχή των ενοριτών, στα πλαίσια των κοινωνικών δράσεων.
Παράλληλα με το Φιλόπτωχο ταμείο, στα όρια της ενορίας, δραστηριοποιείται και η ερανική επιτροπή, την οποία συγκροτούν ενορίτισσες, έργο της οποίας, είναι η εξεύρεση τρόπων οικονομικής ενισχύσεως του Ιερού Ναού για τον εξωραϊσμό και την συντήρησή του.
Στο Νεανικό Κατηχητικό έργο, υλοποιούνται προγράμματα κατήχησης των νέων παιδιών της ενορίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας, προς την οποία η ενορία, εκφράζει ευγνώμονες ευχαριστίες για την συνδρομή και συμπαράστασή της.

Δημήτρης Μιχαλακόπουλος