Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013

ΙΔΡΥΜΑ «Α. και Ι. Αγγελικούσης»Στη μακραίωνη Ελληνική ιστορία δεν έλειψαν ποτέ συνάνθρωποί μας κι ειδικότερα από τη μεγάλη οικογένεια της Ναυτιλίας, που με ευεργεσίες, χορηγίες και άλλες ευαγείς πράξεις ή ενέργειες βοήθησαν αλλά και εξακολουθούν να  βοηθούν παντοιοτρόπως το Ελληνικό έθνος!  Τα τελευταία όμως χρόνια οι σπουδαίοι αυτοί άνθρωποι όλο και ελαττώνονται με τάση να εκλείψουν ολοσχερώς…
Γι’ αυτό το λόγο η απόφαση της οικογένειας του εφοπλιστή κ. Ιωάννη Αγγελικούση να συνεχίσει το εθνικό έργο των άξιων θαλασσινών συναδέλφων του είναι μία ακτίνα αισιοδοξίας σ’ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Το κοινωφελές λοιπόν αυτό ίδρυμα με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΚΟΥΣΗΣ» (ΦΕΚ 264//8.2.13 Βον) συστάθηκε με έδρα την Καλλιθέα Αττικής και με περιουσία ένα εκατομμύριο ευρώ! Σκοποί του Ιδρύματος είναι η προαγωγής της καταρρακωμένης ναυτικής εκπαίδευσης, η χορήγηση υποτροφιών, η αρωγή σε πάσχοντες και αναξιοπαθούντες, η θεσμοθέτηση βραβείων και η οικονομική ενίσχυση άλλων κοινωφελών ιδρυμάτων.
Και περαίνοντας διερωτάται ο κάθε πολίτης μας, τιμώνται, άραγε από την Πολιτεία οι εξαίρετοι αυτοί Έλληνες;
Μήπως τους απονέμεται κάποιο παράσημο από αυτά που μοιράζονται, εν καιρώ ειρήνης βέβαια, στους ένστολους και τους διπλωμάτες; Ή μήπως ονοματίζουν δρόμους από αυτούς που είναι πλημμυρισμένοι με ονόματα πολιτικών ή κομματικών φίλων, μ ε αυτά τα των ξεχωριστών Ελλήνων που διέθεσαν την περιουσία τους για την Πατρίδα;
Υπογραμμίζεται πως όσο και να ψάξει κανείς στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας δεν θα συναντήσει πουθενά οδωνυμική πινακίδα με τα ονόματα μεγάλων ευεργετών Αριστοτέλη Ωνάση και Σταύρου Νιάρχου!

Φρίξος Δήμου, πλοίαρχος Ε.Ν
πρώην καθηγητής και διευθυντής της Σχολής Πλοιάρχων Σύρου