Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

ΥΠΟΔΟΧΗ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

1. Η επίσημη υποδοχή του πλοίου της ακτοπλοΐας, το οποίο θα εισέλθει πρώτο με το νέο χρόνο στο λιμάνι του Πειραιά θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2013, ώρα 12:30 στο χώρο πρόσδεσης, επί του πλοίου. 2. Yποδοχή για την άφιξη και του πρώτου κρουαζιερόπλοιου της νέας χρονιάς, διοργανώνει ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά στις 2 Ιανουαρίου 2013 ώρα 11:30 όπου σύμφωνα με τον προγραμματισμό καταπλέει το κρουαζιερόπλοιο «COSTA MAGICA», με 3.336 επιβάτες. Η ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Προέδρου και Δ/ντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε κ. Γιώργου Ανωμερίτη και του πλοιάρχου Orazio d’Aita θα γίνει επί του πλοίου στις 11:30.

Ένα ζευγάρι γεμάτο αγάπη

Η αγάπη η πραγματική όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν αλλοιώνεται, δε χάνει τη λάμψη της, γίνεται πιο δυνατή και μας παραδειγματίζει. Γιώργο και Βίκυ Τατσοπούλου, σας ευχόμαστε να ζείτε πάντα μέσα στο πέλαγος της αγάπης σας και να είστε υγιείς.

Γεμάτες οι εκκλησίες στις γιορτές

Ημέρες των γιορτών και των Εκκλησιών αυτές που διανύουμε και όλος ο κόσμος προσέρχεται για να λειτουργηθεί, να κοινωνήσει και να ξεκινήσει με ανάλαφρη καρδιά τη Νέα Χρονιά. Γιορτές χωρίς εκκλησία είναι αδύνατο να τις σκεφτείς πόσο μάλλον να περάσεις καλά χωρίς ευλογία.

Οι έμποροι δίνουν ελπίδα

Καλά που υπάρχουν και τα καλά καταστήματα του Πειραιά που φροντίζουν για να δίνουν χαρά και χαμόγελα, διαφορετικά η πόλη θα ήταν στα χειρότερά της από την εποχή της κατοχής, παρατημένη στην τύχη της και ότι θέλει προκύψει. Αυτή η θέληση των επιχειρηματιών να δώσουν στην πόλη τη χαμένη της ελπίδα είναι που μας κάνει να ελπίζουμε ότι κάτι καλύτερο θα ξημερώσει.

Η ενορία μας ο Άγιος Χαράλαμπος

Στο απλό και ταπεινό εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους Υπαπαντής στον Πειραιά όλα έχουν ένα δικό τους ανθρώπινο και όμορφο ρυθμό. Οι Επίτροποι, οι Νεωκόροι, οι ψάλτες, ο Παπαγιώργης, είναι πρώτα πρώτα άνθρωποι δικοί μας, φίλοι αγαπημένοι, που τους σεβόμαστε και τους τιμούμε.

Στη ΣΤΑΝΗ αισθάνεσαι φίλος

Στη ΣΤΑΝΗ του Πειραιά ο πελάτης είναι πρώτα φίλος και μετά όλα τ’ άλλα, γιαυτό και βρίσκεται πάντα πρώτη στις προτιμήσεις των Πειραιωτών. Ευχόμαστε και η Νέα Χρονιά να διατηρήσει τη ΣΤΑΝΗ πρώτη στις καρδιές όλων.

Ευχές και αισιοδοξία για το 2013

Και την τελευταία Κυριακή του Χρόνου, 30 Δεκεμβρίου, στον Πειραιά τα καταστήματα δούλεψαν με όλο το προσωπικό και τα χαμόγελα, οι ευχές και οι προσδοκίες είναι στο φουλ για κάτι καλύτερο το 2013. Τα γνωστά καταστήματα Ανδριανόπουλος, με την πολύχρονη παρουσία στον Πειραιά στέλνουν και αυτά τις ευχές τους για τις γιορτές και το νέο έτος.

Επί των επάλξεων ο Γιάννης Αλιφραγκής

Χρονιάρες μέρες και ο Σύμβουλος Καθαριότητας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Γιάννης Αλιφραγκής είναι επί των επάλξεων για να πηγαίνουν όλα καλά. Μπράβο Γιάννη, οι προσπάθειες είναι πάντα θετικές και τα αποτελέσματά τους ικανοποιητικά.

Η ζωντανή γειτονιά μας

Στις απλές γειτονιές του Πειραιά όλα έχουν ένα διαφορετικό και καλό χρώμα που είναι γεμάτο ζεστασιά και φιλία, καθώς μας θυμίζει εικόνες του Παπαδιαμάντη και του Φώτη Κόντογλου, με τον παπά που είναι οικείος και κάθε στιγμή δίπλα μας για να μας συμβουλέψει, αλλά και να πάρει τη γνώμη μας.

Οι φίλοι δεν ξεχνιούνται

Η αγάπη μας και ο πόνος για το φίλο που χάνεται, γίνεται ένα στα μνημόσυνα που τελούμε για την ανάπαυση της ψυχής του και ο φίλος μας ο Νίκος Συρμακέζης ήταν κάτι παραπάνω από ακριβός και αγαπητός. Ας είναι μακαρία η πορεία του στον Ουρανό.

Έχει και η βροχή τη χάρη της

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχουμε όλες τις μέρες του χρόνου ήλιο και ξαστεριά, κάποιες μέρες θα βρέχει κιόλας, ή θα κάνει κρύο, γιαυτό και πρέπει να χαιρόμαστε την κάθε μέρα, όπως και αν είναι. Η ζωή είναι πολύ όμορφη και αυτοί που τη ζουν πραγματικά ξέρουν να την απολαμβάνουν.

Αρώματα και κάθε ώρα στο REFAN

Η βροχή βροχή αλλά μάθαμε πλέον να ζούμε και με αυτήν, με τις πολύχρωμες ομπρελίτσες μας και φυσικά με τα υπέροχα αρώματα της REFAN, Σωτήρος και Αλκιβιάδου στον Πειραιά. Φυσικά και η κίνηση το REFAN έχει να κάνει και με τα κορίτσια του που σε σκλαβώνουν με την ευγένειά τους.

Πρέπει να ανανεωθούμε με επισκέψεις στα μαγαζιά

Τα καταστήματα όλα έχουν βάλει τα γιορτινά τους εδώ και πολλές μέρες και οι τιμές είναι πολύ ελκυστικές. Ας μην ξεχάσουμε λοιπόν να τα επισκεφτούμε και να ανανεώσουμε τη ζωή μας που σίγουρα θέλει την αλλαγή.

Χρόνια Πολλά Γιώργο Σαρόγλου

Η συγκίνησή μας είναι μεγαλύτερη από αυτή που εκδηλώνει ο Ευπατρίδης Επιχειρηματίας Γιώργος Σαρόγλου, μπροστά στις εκατοντάδες ευχετήριες κάρτες που του στέλνουν τις γιορτές φίλοι και πελάτες. Ο Γιώργος Σαρόγλου είναι ένας Θρύλος του Πειραιά που έχει τιμηθεί πολλάκις για τις Υψηλές και Ευγενείς Αρετές του.

Αυτός ο κόσμος ο Μικρός, ο Μέγας

Στολισμένα τα μαγαζιά και ο κόσμος δεν παραλείπει να τα επισκέφτεται και φυσικά πριν την επάνοδο στο σπίτι, κάθεται για κάνα καφεδάκι ή το παίρνει στο δρόμο για να κάνει και τη διαδρομή πιο ευχάριστη. Αθάνατε Έλληνα που ξέρεις να ζεις και να τιμάς το Δημιουργό σου για ότι σου προσφέρει, είσαι μέγας.

Το χαμόγελό μας είναι η δύναμή μας

Παρόλη την οικονομική κρίση ο Έλληνας εξακολουθεί να χαμογελά, να μην κλείνεται στο σπίτι και να παίρνει τον καφέ του μαζί με τους φίλους του. Αυτό δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει γιατί είναι μέσα στα γονίδια της φυλής μας και ευτυχώς δεν μπορεί κανείς να μα το βγάλει.

Με το καλό κάπτα Γιάννη

Όλοι οι άνθρωποι έρχεται κάποια στιγμή και βρίσκουν το ταίρι τους, όσο φανατικοί και αν είναι της εργένικης ζωής. Ο κάπτα Γιάννης Ηλίας, που οι θάλασσες τρόμαζαν στο αντίκρισμά του, φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει τη μοναχική πορεία του.

Νάσαι καλά κυρά Μάντω. Χρόνια Πολλά

Είναι πολύ συγκινητικό όταν στις διάφορες εκδηλώσεις μας συναντάμε ανθρώπους που για πολλά χρόνια υπήρξαν φίλοι μας, που κατοικούσαμε στην ίδια γειτονιά, που περπατήσαμε ξυπόλητοι και παίζαμε στις ίδιες αλάνες. Η χαρά μας γίνεται ακόμα μεγαλύτερη όταν βλέπουμε και τους γονείς τους να είναι σε άκρα υγεία και να χαίρονται τη ζωή χωρίς προβλήματα.

Μεγάλο έργο και βαρύ

Θάλασσα λαού στις εκδηλώσεις του π. Πολυκάρπου στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου και αυτό είναι που κάνει το καθήκον το δικό του και των συνεργατών του ακόμα πιο βαρύ, αφού πρέπει όλα να λειτουργούν θαυμάσια και να μην υπάρχουν παράπονα.

Κυψέλη παραγωγική ο Άγιος Γεώργιος Κερατσινίου

Πάντα εξαιρετικός ο π. Πολύκαρπος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου, κατορθώνει να συγκεντρώνει στις εκδηλώσεις του πολύ κόσμο. Ο π. Πολύκαρπος έχει δημιουργήσει μια πραγματική, παραγωγική κυψέλη ανθρώπων και γιαυτό είναι αγαπητός από όλους.

Φανταστικά Χριστούγεννα στα GOODYS – FLOCAFE Κερατσινίου

Μια ξεχωριστή βραδιά, ένα από τα πιο λαμπερά event των Χριστουγέννων απολαύσαμε στα GOODYS – FLOCAFE Κερατσινίου. Ο ιδιοκτήτης Νίκος Σαγρής την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου το βράδυ, γέμισε ασφυκτικά από κόσμο και κατάφερε να ανεβάσει το θερμόμετρο στο μαγαζί του,αν και το κρύο έξω ήταν τσουχτερό! Καλεσμένη η εκρηκτική djΜάγκυ Χαραλαμπίδου και πανέμορφα μοντέλα, όλες ντυμένες με κατακόκκινες τουαλέτες! Ξέφρενη μουσική με ανεβασμένους ρυθμούς από τη μοναδική στο είδος Μάγκυ που κατέπληξε το κοινό με την ομορφιά, το χαμόγελό της και τη ζωντάνια της! Απίστευτες οι χορεύτριες, ντυμένες αγιοβασιλίνες, ξεσήκωναν το κοινό που δε σταμάτησε στιγμή να χορεύει… Guest star της βραδιάς το μοντέλο και ηθοποιός Γ. Σπαλιάρας αλλά και πολλοί άλλοι επώνυμοι μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος και η πανέμορφη μάνατζερ Τζοάννα Καραβία με συνοδό το Χρήστο Λαγό. Ελένη Κανατσέλη

Χαρούμενα Εγκαίνια στον Πειραιά Καταστημάτων ΦΑΣΜΑ και ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ

Με χαρά προσήλθαμε την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου στα ταυτόχρονα εγκαίνια δύο εκλεκτών καταστημάτων του Πειραιά που ανακαινίστηκαν και αποτελούν ένα μεγάλο φωτεινό παράδειγμα αισιοδοξίας για το Νέο Έτος που ανατέλλει και για την πορεία της οικονομίας μας. Γωνία Δραγάτση και Ηρώων Πολυτεχνείου, δίπλα δίπλα τα καταστήματα, Οπτικών «ΦΑΣΜΑ» και γυναικείων ρούχων «ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΗΣΙΜΑΤΟΣ» έστησαν ένα πραγματικά εορταστικό σκηνικό και γιόρτασαν την ανακαίνισή τους, συγκεντρώνοντας κοντά τους όχι μόνο τους φίλους και πελάτες τους, αλλά όλους τους Πειραιώτες, που προσήλθαν να τους ευχηθούν και να χαρούν μαζί τους για τις γιορτές.
Πολλή και καλή μουσική, εξαιρετικό και πλούσιο κέρασμα για όλους, κλόουν και ξυλοπόδαροι, έδωσαν το παρών στα εγκαίνια και σκόρπισαν χαμόγελα χαράς και ελπίδας σε όλους. Ανάμεσα στους προσελθόντες διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τους Επιχειρηματίες κ.κ Νανά Ανδριανοπούλου, Ανδρέα Δασκαλάκη Ανδριανόπουλο, τον κ. Βασίλη Παρτσινέβελο, την Εκπαιδευτικό κ. Μαρία Παπαδοπούλου, τον Δημοσιογράφο και Συνεργάτη μας κ. Σπύρο Κουσουρή, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Καθαριότητας κ. Γιάννη Αλιφραγκή.
Ευχόμαστε στον Αχιλλέα Παπαδόπουλο των Καταστημάτων Οπτικών Ειδών «ΦΑΣΜΑ» και στον Γιώργο Ζησιμάτο των ομωνύμων καταστημάτων Γυναικείων Ρούχων, νάχουν καλές δουλειές, να είναι Υγιείς και Ευτυχισμένοι. Ο Πειραιάς γνωρίζει να τιμά και να σέβεται τα καταστήματα που προσπαθούν να του ανεβάσουν το αγοραστικό επίπεδο και να αναβαθμίσουν την εμπορική κίνηση της πόλης. Χρόνια Πολλά και καλές δουλειές. Γιάννης Κανατσέλης

Υποδειγματικός Επιχειρηματίας ο Καρέλιας. Ανακοίνωσε Μπόνους και έξτρα παροχές

Σαν Αγιος Βασίλης εν μέσω εργασιακού μεσαίωνα εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας «Καρέλιας», Ανδρέας Καρέλιας, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των εργαζομένων. Ανακοίνωσε παροχές ύψους 1,8 εκατ. ευρώ προς τους εργαζομένους ως ανταμοιβή για την καλή πορεία της καπνοβιομηχανίας. Η «Καρέλιας» πραγματοποίησε μέσα στο 2012 επενδύσεις ύψους 7 εκατ. ευρώ και η αναπτυξιακή της τροχιά επιτρέπει στη διοίκηση να προσφέρει bonus στους εργαζόμενους, τα οποία είναι τα εξής: 1) Επίδομα χειμερινής στολής 200 ευρώ για κάθε εργαζόμενο στην Εταιρεία. 2) Επίδομα παρουσίας θα είναι φέτος 850 ευρώ. Tο δικαιούνται όσοι δεν έλειψαν ούτε μία μέρα από την εργασία τους. 3) Ο κάθε εργαζόμενος, που έχει παιδιά που σπουδάζουν σε κρατικό πανεπιστήμιο ή ΤΕΙ, θα λάβει έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1.400 Ευρώ. 4) Οι εργαζόμενοι, των οποίων τα παιδιά τους πέτυχαν στις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012, θα λάβουν επιπλέον ενίσχυση 500 ευρώ. 5) Παράλληλα, η Εταιρεία θα κάνει δώρο έναν υπερσύγχρονο φορητό υπολογιστή σε κάθε παιδί που πέτυχε την εισαγωγή του σε μία από τις παραπάνω σχολές μέσα στο 2012. 6) Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές πάνω από 1.700 ευρώ, θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 750 ευρώ. 7) Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 1200 και 1699 ευρώ, θα λάβουν ενίσχυση 1.500 ευρώ. Όσοι από αυτούς όμως έχουν από 3 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 700 ευρώ. 8) Εργαζόμενοι με μηνιαίες αποδοχές έως 1.200 ευρώ, θα λάβουν 2.500 ευρώ. Όσοι ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και έχουν από 2 ανήλικα παιδιά και πάνω, θα λάβουν επιπλέον 400 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί. Γιώργος Φράγκος

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: Η προέλευση των λογισμών και η αντιμετώπισή τους

Πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση της Νεανικής Ενοριακής Ομάδας του Ιερού Ναού Ταξιαρχών Κορυδαλλού την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, κατά την οποίαν προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Σταυρίδης, Διευθυντής Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Νικαίας. Θέμα της ομιλίας του π. Τιμοθέου ήταν ο ανθρώπινος λογισμός, η προέλευση και η αντιμετώπισή του. Οι λογισμοί εξήγησε ο π. Τιμόθεος δεν είναι απλώς σκέψεις, αλλά και διάφορες εικόνες και παραστάσεις, κάτω από τις οποίες υπάρχουν και οι αντίστοιχες σκέψεις. Οι αιτίες των λογισμών είναι πολλές με σπουδαιότερη εκείνη του προπατορικού αμαρτήματος (που είχε ως συνέπεια να δημιουργηθεί ο λογισμός της αμφισβήτησης απέναντι στον Θεό), τα αισθητήρια όργανα (κυρίως της όρασης και της ακοής), τα πάθη (που υπάρχουν στον άνθρωπο), οι κλίσεις (που έχει από την φύση του το ανθρώπινο ον) και οι δαίμονες που καραδοκούν και στήνουν παγίδες στον άνθρωπο καθημερινά, για να τον απομακρύνουν από τον δρόμο του Θεού. Τόνισε ο π. Τιμόθεος ότι πρέπει να μαζέψουμε τον λογισμό μας και να τον βάζουμε σε καλές σκέψεις και σκέψεις αγάπης, να τον προφυλάσσουμε από τις παγίδες και να βρισκόμαστε διαρκώς σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουμε την βλαβερή επίδραση του λογισμού στην ζωή μας. Η αντιμετώπιση γίνεται με την προσευχή και μάλιστα η μονολόγιστος ευχή, το "Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με", είναι το πιο δυνατό όπλο, για να μπορέσει κάποιος να νικήσει τους κακούς και πονηρούς λογισμούς. Κατά την διάρκεια των σνακς, των γλυκών και των αναψυκτικών, που κέρασε ο «Ταξιάρχης» τους νέους του, έγινε συζήτηση και ο π. Τιμόθεος απαντούσε στις διψασμένες ερωτήσεις των νεαρών που «κρέμονταν» από τα χείλη του. Μαρία Ν. Ταστσόγλου

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ: ΔΙΑΝΟΜΗ ΒΟΗΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Την Τρίτη 18 Δεκεμβρίου και σύμφωνα με το πρόγραμμα χορήγησης τακτικών βοηθημάτων σε άπορες οικογένειες της ενορίας των Ταξιαρχών, διανεμήθηκαν 220 δέματα με είδη τροφίμων, γλυκισμάτων και απορρυπαντικών, ενώ διατέθηκαν και χρηματικά βοηθήματα για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών αυτών. «Τις Άγιες Ημέρες», επεσήμανε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Ζώρζος, «έχουμε μεγαλύτερη υποχρέωση για συμπαράσταση στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και κάνουμε ό, τι μας είναι δυνατόν, για να απαλύνουμε τον πόνο τους και να μπορέσουν να γιορτάσουν κι εκείνοι την Γέννηση του Κυρίου μας. Η ιδιαίτερη στοργή και αγάπη που περιβάλλουμε τους πληττόμενους από την ανεργία και την ανέχεια συνανθρώπους μας είναι πράξεις θεάρεστες και η Εκκλησία είναι η κατ’ εξοχήν υπεύθυνη για την προσοχή των αδελφών μας αυτών». Μαρία Ν. Ταστσόγλου

Μνημόσυνο Νίκου Συρμακέζη

Πέρασαν κιόλας 40 μέρες από τη στιγμή που έφυγε από κοντά μας ο καλός μας φίλος Νίκος Συρμακέζης και έτσι προσήλθαμε με θλίψη, όλοι στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα στο Κερατσίνι στις 30 Δεκεμβρίου για να προσευχηθούμε και μεις μαζί με την οικογένειά του, για την ανάπαυση της ψυχούλας του. Έντιμος και ακέραιος, αγωνιστής και δουλευτής, καλός φίλος και αθλητής ο Νίκος, ήταν ένα ανεκτίμητο μέλος της τοπικής κοινωνίας και αθλητικός παράγων, καθώς ασχολιόταν με τα ποδοσφαιρικά από την πολύ νεαρή ηλικία του.
Ανάμεσα στους προσευχόμενους για το φίλο μας το Νίκο, διακρίναμε, εκτός των άλλων και, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλη Λεβέντη, τον Δημοσιογράφο κ. Νίκο Παρασκευάκο, τον Πρόεδρο του Ατρομήτου Κερατσινίου και αδελφό του μακαριστού κ. Σταύρο Συρμακέζη, την κ. Έλλη Μπαϊράμογλου, τους κ.κ Π. Τρουμπούνα, Κωσ. Γκότση, Λαζ. Κουντούρη, Ιωαν. Δεσποτίδη, Α. Συρμακέζη, Πετρούλια, Στ. Αμανατίδη, Αλέκο Πολίτη, Φουστούρη, Χρήστο Μπουρλέ, Χρήστο Κούρτη, Φρατζέσκο Κουζιγιάννη, Στέλιο Καραλή, τις κυρίες Γεωργία Λύκου, Λουΐζα Συρμακέζη. Ευχόμαστε νάναι η ψυχούλα του Νίκου κοντά στο Θεό και να μεσιτεύει για όλους εμάς τους δικούς του και τους φίλους του. Γιώτα Κανδεράκη

Μνημόσυνο Θωμά και Ευαγγελίας Μπαρμπαγιάννη

Ευτυχισμένα τα ζευγάρια που φεύγουν μαζί από τη ζωή, αλλά και μεγάλος ο πόνος που αφήνουν στους οικείους τους. Μέσα σε λίγες μέρες χάσαμε τους μακαριστούς Θωμά και Ευαγγελία Μπαρμπαγιάννη, αφού ο χαμός του ενός δεν άφησε περιθώρια για ζωή στον άλλο και έτσι στις 30 Δεκεμβρίου προσήλθαμε στον Ιερό Ναό του Γ΄ Κοιμητηρίου στη Νίκαια για να προσευχηθούμε, μαζί με τα παιδιά τους και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους, για την ανάπαυση των ψυχών τους, στο 40ήμερο Μνημόσυνο που τελέστηκε.
Πλήθος μεγάλο κόσμου, παρά τη συνεχή νεροποντή που έπεφτε από νωρίς το πρωΐ, προσήλθε να ενώσει τις προσευχές του με όλους μας, καθώς ο Θωμάς και η Ευαγγελία ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί και τα παιδιά τους, ο Κυριάκος, η Δήμητρα, η Ευγενία, ο Βασίλης, είναι εξαίρετα και καταξιωμένα μέλη της Κοινωνίας. Ευχόμαστε και μεις νάχει ο Θεός κοντά του το Μακαριστό ζευγάρι του Θωμά και της Ευαγγελίας και αυτοί να μεσιτεύουν και να πρεσβεύουν για το καλό μας, όπως έκαναν και όταν ήταν εδώ δίπλα μας.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, μαζί με τους καθιερωμένους καφέδες και τα κόλλυβα, δόθηκε και ένα τυπικό μανιάτικο κέρασμα, κατά τη διάρκεια του οποίου είχαμε όλοι την ευκαιρία να ανταλλάξουμε ευχές και για τη νέα χρονιά που έρχεται. Εξάλλου ήταν γνωστή η κοινωνικότητα του μακαριστού ζεύγους και ποτέ δεν παράλειπαν να δίνουν και να παίρνουν ευχές τις Άγιες Μέρες. Ελένη Κανατσέλη

Οι Πειραιώτες υποφέρουν από την κρίση

Νεκρό και άδειο και το Καρουσέλ που στήθηκε στο Πασαλιμάνι, εξ αιτίας του εισιτηρίου που υπάρχει. Με την κρίση να βρίσκεται στο ζενίθ κανείς δε διαθέτει πλέον χρήματα για να δώσει χαρά στο παιδί του.

Παγοδρόμιο με τσουχτερό εισιτήριο στον Πειραιά

Δύο με τρία παιδάκια στην πίστα του παγοδρομίου του πασαλιμανιού κάνουν το αγαπημένο τους σπορ και δεκάδες άλλα παρακολουθούν παραπονεμένα, ανήμπορα να συμμετέχουν με το ακριβό εισιτήριο. Δήμαρχε στους γύρω Δήμους, που έχουν παγοδρόμια, η είσοδος είναι δωρεάν για τα παιδιά. Δώσε και συ την ευκαιρία στα παιδιά του Πειραιά μας να μη μένουν δακρυσμένα τα ματάκια τους.

Όλα καλά τα βλέπει ο Λεβέντης

Αισιόδοξος για το μέλλον εμφανίζεται ο Πειραιώτης Πολιτικός Βασίλης Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Κατά το Λεβέντη η Πολιτική και Οικονομική κατάσταση θα εξομαλυνθεί, αρκεί να μείνουμε προσαρμοσμένοι στο άρμα και τις οδηγίες της Ευρώπης.

Η κινητή πινακίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας

Πολύπαθο πλέον το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας που την τελευταία δεκαετία άλλαξε 4 με 5 ονόματα και πινακίδες, μέχρι την κατάργησή του προ τριετίας και την ανασύστασή του 5μήνου. Γιαυτό και η πινακίδα του Υπουργείου στο Πασαλιμάνι ήταν πάντα βιδωτή πάνω σε ξύλο για να αντικαθίσταται.
Τα μόνα σταθερά ήταν τα γράμματα επί της προσόψεως τα οποία έχουν βέβαια και μουσειακή πλέον αξία.

Πεθαίνει το εμπόριο

Αράχνιασαν οι βιτρίνες των κλειστών καταστημάτων και πλέον έχουν γίνει ένας διαρκής τοίχος που πάνω το μπαίνουν οι αφίσες εκδηλώσεων. Δεν είναι όμως αυτή η λύση και η ανάκαμψη πρέπει να γίνει πράξη και όχι χαμόγελα και χειραψίες ημετέρων.

Προετοιμάζεται για τις εκλογές ο Ζαχαρίας Ζούπης

Αυξάνει την κινητικότητά του και τα χαμόγελα ο συμπαθής Ζαχαρίας Ζούπης στο Κερατσίνι, προκειμένου να εξασφαλίσει μια καλή υποστήριξη για το Χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχων των επόμενων εκλογών με τη Δημοκρατική παράταξη, αλλά μάλλον χλωμό το βλέπουμε να το κατορθώσει. Εμείς πάντως του το ευχόμαστε γιατί είναι καλό παιδί, αγωνιστής, δεν έχει ακουστεί κάτι σε βάρος του και αν βγει σίγουρα θα δώσει περισσότερα από όσα έχουν προσφέρει οι προκάτοχοί του.

ΕΤΟΣ ΚΑΒΑΦΗ ΤΟ 2013. ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ. Γράφει η Μαρία Ν. Ταστσόγλου

Στον Κωνσταντίνο Καβάφη να είναι αφιερωμένο το έτος 2013 με αφορμή την συμπλήρωση 150 ετών από την γέννησή του (1863), αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού. «Έτος Καβάφη» ανακήρυξε το 2013 και η UNESCO, η οποία κάθε χρόνο τιμά προσωπικότητες που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της Επιστήμης, της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της Επικοινωνίας, με σκοπό να τους προσδώσει μια οικουμενική διάσταση και σημασία. Ένας από τους κορυφαίους της νεοελληνικής λογοτεχνίας ο Κωνσταντίνος Καβάφης με την ιδιότυπη ποίησή του επιβλήθηκε διεθνώς με τέτοια μοναδικότητα, ανάλογη της οποίας δεν υπάρχει στην νεώτερη ελληνική γραμματεία. Ο μεγάλος Αλεξανδρινός ποιητής όντας αρχικά ένας μέτριος ποιητής της σχολής των ρομαντικών, περνά από την περιοχή του παρνασσισμού και του συμβολισμού, για να καταλήξει στην τελευταία και πιο σημαντική φάση του έργου του, εκείνη του ποιητικού ρεαλισμού. Ο ποιητικός ρεαλισμός είναι το ρεύμα εκείνο, που τολμά να «ριχτεί» μέσα στην σκληρή πραγματικότητα, μέσα στην ασχήμια, την πίκρα, την απογοήτευση, την βασανιστική καθημερινότητα και να την δει με τον δικό του τον μοναδικό ποιητικό τρόπο. Αυτό έκανε και ο Καβάφης! Κάθε λεπτομέρεια της καθημερινής ζωής την μετέπλασε σε ένα ποιητικό αποτέλεσμα με λεπτότητα και δεξιοτεχνία. Έχοντας καθαρά ανθρωποκεντρική ματιά, παρακολουθεί επώνυμα και ανώνυμα πρόσωπα, ιστορικά και ψευδοϊστορικά, λαϊκά και μυθολογικά και τα καθιστά μία παραδειγματική περίπτωση το καθ’ ένα, έτσι που τα ποιήματά του να γίνονται και διδακτικά. Ρίχνει από το βάθρο τους τα ψευτοϊδανικά κι επιζητεί την απλότητα και την αλήθεια. Πολλά από τα ποιήματά του, παρά τον απροκάλυπτο ερωτισμό τους, εξωτερικεύουν αβίαστα ό, τι ο καθένας έχει στην ψυχή του. Είναι πολλά τα πολύ σημαντικά ποιήματά του, ένα εκ των οποίων και το «Όσο μπορείς», που καλεί τον άνθρωπο – όσο μπορεί – να παραμένει ο εαυτός του και ας μένει μόνος του. Δεν ωφελεί να χάνεται μέσα στην ομίχλη του κόσμου γυρεύοντας παρέα, γιατί χάνει τελικά τον ίδιο του τον εαυτό.
Όσο μπορείς Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις, τούτο προσπάθησε τουλάχιστον όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις μες στην πολλή συνάφεια του κόσμου, μες στες πολλές κινήσεις κι ομιλίες. Μην την εξευτελίζεις πηαίνοντάς την, γυρίζοντας συχνά κ' εκθέτοντάς την στων σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινήν ανοησία, ως που να γίνει σα μια ξένη φορτική. Όσο μπορεί ο καθ’ ένας ας τα βρει με τον εαυτό του, για να μπορεί να μένει μόνος του και να αναλογίζεται τον τρόπο της ζωής του. Το μέλλον προοιωνίζεται σκοτεινό κι εκείνο που σώζει είναι η ελπίδα κι η ελπίδα γεννιέται μέσα από την αλήθεια! Ο Καβάφης ύμνησε τις αλήθειες, τα πραγματικά ιδανικά και «κλώτσησε» τα ψευτοϊδανικά και τα προσωπεία. Οι αλήθειες είναι δίπλα στον καθ’ ένα μας. Ας ανοίξει τα μάτια να τις δει και μαζί με τον συνάνθρωπο θα φτιάξει τις μέρες καλύτερες. Θα κάνει τον χρόνο του δημιουργικό και άξιο να τον ζήσει!

Ένα βράδυ με την Έλπη Κυρίμη και την οικογένεια Αντώνη Αντωνάκου

Με την εκλεκτή φίλη, λογοτέχνιδα και άνθρωπο του πνεύματος, Έλπη Κυρίμη μας συνδέουν πολλά και καλά που έχουν να κάνουν με φιλολογικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, είτε που διοργανώνει η ίδια, είτε που ενεργά συμμετέχει. Πάντα παρούσα σε κάθε τι που έχει να κάνει με την προαγωγή του πνεύματος, η Έλπη και μάλιστα με παρουσία διακριτική και καλή που σε συγκινεί και σε έλκει θετικά. Στις 30 Δεκεμβρίου το βράδυ, βρεθήκαμε και πάλι με την Έλπη στο εξαιρετικό κατάστημα BEER ACADEMY της οδού Καραΐσκου, στην πλατεία Τερψιθέας στον Πειραιά όπου με παρέα το ζεύγος των γνωστών Εκπαιδευτικών, Αντώνη - Κρινιώς Αντωνάκου και του υιού τους, φοιτητή, Αδριανού Αντωνάκου, είχαμε μια ακόμα ωραία ευκαιρία, να τα πούμε και να γιορτάσουμε το Νέο Χρόνο που έρχεται. Η παρέα μας κάτι παραπάνω από διαλεκτή και όλα κύλησαν ευχάριστα μέχρι αργά τη νύχτα, με καλούς μεζέδες, ευχάριστο περιβάλλον και προπαντός ζωντανή συζήτηση που έπιασε θέματα όμορφα που μας ξεκούρασαν και μας χαλάρωσαν. Νασαι καλά Έλπη μου και πάντα να φροντίζεις να έχουμε αυτές τις ζεστές συναντήσεις που δένουν την παρέα μας και ζεσταίνουν τις ψυχές μας. Γιάννης Κανατσέλης

Δώρα και τρόφιμα στους φτωχούς από το Σύλλογο «Άγιος Γεώργιος – Άγιος Πολύκαρπος»

Εκατοντάδες τσάντες με τρόφιμα και ρούχα μοίρασε και αυτές τις γιορτές ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Άγιος Γεώργιος – Άγιος Πολύκαρπος», στους φτωχούς συνανθρώπους μας της περιοχής του, στον Άγιο Χαράλαμπο Υπαπαντής Πειραιά. Ο Σύλλογος αυτός που τώρα βρίσκεται στα χέρια των πνευματικών παιδιών του Μακαριστού Μητροπολίτη Σισσανίου Πολυκάρπου Λιώση, συνεχίζει με την ίδια πάντα θέρμη το μεγάλο του έργο και δεν υπάρχει μέρα που να μην ευεργετήσει πάσχοντες και αναξιοπαθούντες. Συγχαρητήρια στον π. Γεώργιο Κοντραφούρη του Ιερού Ναού του Αγίου Χαραλάμπους που στέκεται πατέρας για όλους, στον Πρόεδρο και το Γραμματέα του Συλλόγου κ.κ Δημοσθένη Μπαϊράμογλου, Μιχάλη Λάλα και σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, για τις προσπάθειες που καταβάλουν συνέχεια, προκειμένου να ανακουφιστούν οι δυστυχούντες συνάνθρωποί μας. Γαβρήλος Αμεραλής

Γιορτή στην Οικία Γιώργου και Βίκυς Τατσοπούλου

Οι αγαπημένοι φίλοι, Γιώργος και Βίκυ Τατσοπούλου γιόρτασαν το τέλος του 2012 με μια λιτή και όμορφη γιορτούλα στο σπίτι τους στο Πασαλιμάνι με παρέα λίγους καλούς τους φίλους και πολλή αγάπη. Από τους αγνούς άνθρωπους και οι δύο, ο Γιώργος και η Βίκυ, είναι πάντα μέσα στην καρδιά μας για την απλότητα που τους διακρίνει και για τα πλούσια αισθήματα που διαθέτουν. Πολλά γλυκά, νόστιμα μεζεδάκια, καλό κρασί και διάφορα άλλα ποτά και αναψυκτικά και φυσικά ζεστασιά και όμορφη συζήτηση μας κράτησε μέχρι αργά και φύγαμε όλοι με την ψυχή μας γεμάτη. Ανάμεσα στους καλεσμένους και, ο διαπρεπής δικηγόρος κ. Γιάννης Πατρινός, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, οι κυρίες Καίτη Βαρελά, Αγγελική Χρόνη, Μαρία Βασιλικού, Καίτη Τσάμη, η Αισθητικός κ. Λίζα Ντεβελέκου, η Φαρμακοποιός κ. Αικατερίνη Βουρεξάκη και φυσικά οι ευγενείς οικοδεσπότες, Γιώργος και Βίκυ Τατσοπούλου και η Μητέρα της Βίκυς η κ. Ρένα Μητροπούλου. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και την αγάπη όλων και ευχόμαστε στη Βίκυ που γιορτάζει Χρόνια Πολλά και Ευτυχισμένα. Γιώτα Κανδεράκη

Γιορτή για το τέλος του χρόνου της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά

Την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου η Φιλολογική Στέγη Πειραιά, πιστή στις παραδόσεις της, πραγματοποίησε στα γραφεία της Κολοκοτρώνη και Σωτήρος στον Πειραιά την καθιερωμένη γιορτή του αποχωρισμού του παλιού χρόνου και της υποδοχής του καινούργιου. Πολλά μέλη και φίλοι της φιλολογικής συγκεντρώθηκαν και δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα ζεστή και φιλική, που με τις απαγγελίες, τις ομιλίες και τα τραγούδια έγινε ακόμα πιο οικεία για όλους και τα χαμόγελα, οι ευχές και οι εγκαρδιότητες έδειξαν ότι όλα πηγαίνουν καλά στη δραστήρια αυτή πολιτιστική και μορφωτική οργάνωση του Πειραιά.
Παρόντες, εκτός των άλλων και, ο Πρόεδρος της φιλολογικής κ. Νίκος Παπαγιαννάκης, ο Επίτιμος Πρόεδρος κ. Γιάννης Χατζημανωλάκης, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ Δημήτρης Κρασονικολάκης, Μανώλης Μαντάς, οι κ.κ Γιώργος Σιαφλάς, Παύλος Μπαλόγλου, ο πρώην Πρόεδρος των Αποφοίτων της Ιωνιδείου κ Δημοσθένης Μπούκης, η Λογοτέχνιδα κ. Τούλα Μπούτου, ο Στοχαστής κ. Τάσος Μπούχλας, ο Βιβλιοπώλης κ. Τσιούστας, η πρώην Πρόεδρος του Ζήνωνα κ. Αγγελική Μπουλιέρη, οι Μουσικοί, κ. Γεωργία Χατζημανωλάκη, και κ. Κική Σβίγγου, ο Δικηγόρος και Λογοτέχνης κ. Πότης Κατράκης, ο Ηθοποιός και Σκηνοθέτης κ. Μάνος Χατζηγεωργίου. Στο τέλος απολαύσαμε πλούσιο κέρασμα με σπιτικούς μεζέδες, αναψυκτικά και κρασιά. Ευχόμαστε και του χρόνου να συνεχιστεί αυτή η καλή παράδοση με ακόμα περισσότερους φίλους και μέλη. Γιάννης Κανατσέλης

Γιορταστική εκδήλωση τσάϊ στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου

Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Κερατσινίου και ο Καλλιτεχνικός Μουσικός Σύλλογος «Ο Ποιμενικός Αυλός» διοργάνωσαν εκδήλωση τσάϊ, στο Πνευματικό & Κοινωνικό Κέντρο του Ιερού Ναού. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν: Θεατρική διασκευή του έργου της Μαρίας Ιορδανίδου «Λωξάντρα», από το θεατρικό τμήμα του Ποιμενικού Αυλού, επίκαιροι ύμνοι, μουσική και τραγούδια από τις χορωδίες και την ορχήστρα του Ποιμενικού Αυλού. Στη διάρκεια τη εκδήλωσης διεξήχθη κλήρωση με πλούσια δώρα.
Μια ακόμα καλή προσπάθεια όλων των παραγόντων του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και του Ποιμενικού αυλού που κατάφερε να συγκεντρώσει εκατοντάδες κατοίκους του Κερατσινίου και να γεμίσει ασφυκτικά τη μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων. Ανάμεσα στους παρευρισκομένους και, ο Βουλευτής κ. Τάσος Νεράντζης, ο Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Λουκάς Τζανής, ο Πρόεδρος του Ομίλου UNESCO Πειραιά κ. Γιάννης Μαρωνίτης, ο πρώην Γενικός της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρης Κρητικός, η Υπεύθυνη Τύπου του Συλλόγου «Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ» κ. Κέρυ Μακρογαμβράκη, ο Επιχειρηματίας κ. Γιάννης Ηλίας, ο Ζωγράφος κ. Δημήτρης Καρακατσάνης, η Αντιδήμαρχος κ. Ειρήνη Μόσχου, η Πρόεδρος των ΚΑΠΗ κ. Ματούλα Τσοτσάνη, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζαχαρίας Ζούπης, η Κοινοτική Σύμβουλος κ. Μαρία Μαντουβάλου, οι Εκπαιδευτικοί κ.κ Δήμητρα Ζάχου, Πετειναράκης, οι κυρίες, Σοφία Σπαθάκη, Μάντω Νομικού, ο π. Πρόδρομος Κολτουκτσόγλου του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πειραιά.
Ευχόμαστε στον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, π. Πολύκαρπο και σε όλους τους δραστήριους συνεργάτες του να προσπαθούν να δίνουν πάντα το καλύτερο. Ελένη Κανατσέλη

Κυριακή, 30 Δεκεμβρίου 2012

Κανείς δεν γεννήθηκε …. για να είναι μόνος

Οι μέρες των Χριστουγέννων έχουν συνδεθεί από πολλούς με την μέρα που ένα αόρατο πέπλο μελαγχολίας κλέβει το χαμόγελο τους. Αναζητούν ότι έχουν χάσει ή ότι δεν έχουν αποκτήσει ως τώρα. Όνειρα που δεν μπόρεσαν να φτάσουν. Στιγμές που δεν κατάφεραν να ζήσουν. Ένα άρωμα από γλυκές αναμνήσεις ολοκληρώνει την θλίψη τους. Τι είναι αυτό που έρχεται μαζί με αυτές τις μέρες; Αν μιλούσαμε για παραμύθια των ημερών, σίγουρα θα αναφερόμασταν σε καλικάτζαρους που προσπαθούν μαζί με τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες να κλέψουν και τα χαμόγελα. Μιλάμε όμως για την ζωή! Με τις άλλοτε πικρές και άλλοτε χαρούμενες στιγμές. Στιγμές που τις περισσότερες φορές έχουν επιλέξει οι ίδιοι να ζήσουν. Δεν φταίνε οι μέρες αλλά οι επιλογές! Τα κριτήρια που έχει κάποιος,για την επιλογή που θα κάνει, με ποιους θα τις μοιραστεί και πως. Με τα όρια που μπορεί να τοποθετήσει είτε στους άλλους είτε στον ίδιο του τον εαυτό. Όλοι έχουν να παλέψουν με τους δικούς τους καλικάτζαρους! Ανάψτε τα φώτα από τα δικά σας στολισμένα δέντρα, βάλτε την αγαπημένη σας μουσική, συντροφιά με το αγαπημένο σας ποτό. Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε αυτά που αποκτήσατε αυτή τη χρονιά. Τους αγαπημένους ανθρώπους που επειδή είναι δεδομένοι, η μνήμη πολλές φορές τους κρύβει στα μονοπάτια της σιγουριάς. Τότε το χαμόγελο θα είναι πάλι δικό σας. Κανείς δεν γεννήθηκε για να είναι μόνος! Καλή Χρονιά! Μαριάντζελα Μακρογιάννη Ψυχολόγος