Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Καπετάν Αντρέας Ζέπος»: Εξαιρετικό βιβλίο ντοκουμέντο του Ευάγγελου Αθηναίου Παρουσίαση στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά


Την Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά, Καραΐσκου 104 Πειραιά, οι Διοικήσεις των τριών Ιστορικών και Πνευματικών Πολιτιστικών Συνδέσμων του Πειραιά, Πειραϊκός Σύνδεσμος – Φιλολογική Στέγη – Φυσιολατρικός – Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ζήνων, διοργάνωσαν εκδήλωση στην οποία παρουσίασαν το Βιβλίο: «Καπετάν Αντρέας Ζέπος», του εκπαιδευτικού - συγγραφέα Ευαγγέλου Αθηναίου.
Χαιρετισμό απηύθυναν οι Πρόεδροι των διοργανωτών, η κ. Μαίρη Τσανάκη του Πειραϊκού Συνδέσμου, ο κ. Νίκος Παπαγιαννάκης της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά, ο κ. Βασίλης Βουλγαρίδης του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου ΖΗΝΩΝ, επίσης η πρώην Πρόεδρος του ΖΗΝΩΝΑ κ. Αγγελική Μπουλιέρη και ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων Παιδαγωγική κ. Θόδωρος Κατσικάρος. Η Ιστορικός και Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Πειραιά κ. Λίτσα Μπαφούνη μας μίλησε για τον Ευάγγελο Αθηναίο, τον Πειραιώτη Εκπαιδευτικό και Συγγραφέα, τον Εξαίρετο άνθρωπο και φίλο, τον Δημότη που πασχίζει για το καλό της πόλης του και η ζωή του είναι μια αδιάκοπη προσφορά.
Για το βιβλίο «Καπετάν Αντρέας Ζέππος» μίλησε ο Καθηγητής Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριος Παντελοδήμος, ο οποίος ήταν πολύ καλός και μας ανάλυσε το βιβλίο, το οποίο σημειωτέον είναι και ένα ντοκουμέντο εκείνης της εποχής και φανέρωσε όλη την ανδρεία αλλά και το μεγαλείο ενός απλού ανθρώπου που με το χρήμα και τις γνωριμίες του έγινε ένας μεγάλος, αφανής ήρωας, σώζοντας πολλούς ανθρώπους από βέβαιο θάνατο. Το βιβλίο αυτό του συγγραφέα ήδη περπατά στην ιστορία με τις καλύτερες περγαμηνές και τα πιο ωραία σχόλια από τους αναγνώστες που σίγουρα είναι και η μόνη πραγματική ένδειξη της μεγάλης του αξίας. Να συγχαρούμε τον Συγγραφέα γιαυτό το μεγαλειώδες έργο του που αναδεικνύει τον Πειραιά και τους κατοίκους του.
Ανάμεσα στο πολυπληθές ακροατήριο που είχε γεμίσει την αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου μέχρι τους εξώστες και τη σκάλα, διακρίναμε, εκτός των άλλων και, την πρώην Πρόεδρο της Βουλής και Υπουργό κ. Άννα Ψαρούδα – Μπενάκη, τον Βουλευτή κ. Κώστα Κατσαφάδο, τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, τον Περιφαρειακό Σύμβουλο κ. Σπύρο Σπυρίδωνα, τους Γενικούς Διευθυντές, της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Paul κ. Μάρκο Βαρθαλίτη, του Δημοτικού Σχολείου ΔΕΛΑΣΑΜ κ. Αντώνη Ρηγούτσο, τους κ.κ Προέδρους, Γιάννη Σπυράκη του Συνδέσμου Προστασίας Περιβάλλοντος, Γιάννη Τετράδη, της Λέσχης Αστυνομικών Πειραιά, Δημήτρη Γκιουλιστάνη στης Ένωσης Σμυρναίων, Νόρα Μιχαλολιάκου των Γυναικών Μάνης, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημήτρη Πάνου, τους Επιχειρηματίες κ.κ. Παναγιώτη Πρεδάρη, Γιάννη Ηλία, Χρήστο Δρακόπουλο, τον Εκπαιδευτικό κ. Γιώργο Δρούζα, την κ. Μάγδα Κισσιώτου των Δρομέων Υγείας Πειραιά, τις Κυρίες, Έλενα Κισσιώτου, Σοφία Μαρκοζάνη, Ριρή Καστρινάκη, Τένια Σταθάτου, Βικτωρία Γκουντούμη, τον Ιατρό κ. Γιάννη Οικονομίδη, τον Δικηγόρο κ. Βασίλη Τσίχλη, την Γενική Γραμματέα του ΖΗΝΩΝΑ κ. Όλγα Βογιατζή, την Πολιτευτή και πρώην Αντιδήμαρχο κ. Μίνα Σαμαρά, την πρώην Πρόεδρο του Πειραϊκού Συνδέσμου κ. Φερενίκη Θεοχάρη, το Ναύαρχο Ιωάννη Παλούμπη, τους πρώην Αντιδημάρχους κ.κ. Μπάμπη Μπουγά, Ελένη Γκάτσου, την πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νίτσα Βλασσοπούλου, τον πρώην Γενικό της ΔΗΡΑΠ κ. Δημήτρη Κρητικό, τους κ.κ Λογοτέχνες, Διονύση Κουλεντιανό, Μαντώ Κατσουλού, τον Τοπογράφο κ. Βασίλη Γκουντούμη, η Επιλαχούσα Σύμβουλος κ. Νένα Μαυρέα. Δημήτρης Κανδεράκης