Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Το «σκάνδαλο» του … ΝΑΤΕκπλησσόμεθα με τον ισχυρισμό του δρα Γρηγορίου Σολωμού τ. υφυπουργού και διοικητή ΙΚΑ που δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐου 2012, πως «Δεν διαμαρτύρονται για την … σκανδαλώδη κρατική επιχορήγηση στο ΝΑΤ».
Υπενθυμίζεται στον κ. υφυπουργό ότι οι ναυτικοί πλήρωναν και πληρώνουν τις νόμιμες και μάλιστα σε σκληρό συνάλλαγμα, ασφαλιστικές εισφορές τους από την έναρξη της ναυτολόγησής τους και όχι το… 1992 όπως οι δημόσιοι υπάλληλοι. Επίσης πως η αναντιστοιχία μεταξύ εργαζόμενων και συνταξιούχων οφείλεται στην ανυπαρξία ή λαθεμένη κυβερνητική ναυτιλιακή πολιτική για την προσέλκυση νέων στη θάλασσα που οδηγεί δυστυχώς και στον αφελληνισμό της ναυτιλίας μας!
Το «δυσοίωνο» και «δυσήνιο», όπως γράφετε κ. διοικητά, της συνταξιοδότησης από την ηλικία των 50 χρόνων, αφορά στην ιδιομορφία του ναυτικού επαγγέλματος (αντικοινωνική ζωή, παραμονή στον χώρο της εργασίες επί 24ώρου βάσης, επαγγελματικοί και θαλασσινοί κίνδυνοι κλπ.). Γι’ αυτό το λόγο φυσικά πληρώνουν οι ναυτικοί και αυξημένα απομαχικά. Εξάλλου το ΝΑΤ, όπως και τα άλλα συναφή ασφαλιστικά ταμεία, δεν διοικείται από τους ενδιαφερόμενους παρά από κομματικούς φίλους άσχετους, στην συντριπτικής τους πλειοψηφία, με το αντικείμενο της ασφάλισης. Και μια που αναφέρεσθε στο βιβλίο του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Μπεντενιώτη, θα έχετε σημειώσει βέβαια (σελ. 194) πως την 26/5/1985 οι πραγματικοί ναυτικοί συνταξιούχοι ήταν μόνο το 40% του συνόλου!! Το υπόλοιπο 50% δεν ήταν ναυτικοί!! Και ποιος τους έβαλε στο ταμείο;
Σκάνδαλο κ. Σολωμέ φρονούμε πως δεν είναι η σύννομη επιδότηση του ταμείου για την συνταξιοδότηση των απόμαχων του κύματος που παρέλαβαν μια λαβωμένη, από τον πόλεμο, εμπορική ναυτιλία και την ανύψωσαν στην πρώτη θέση του κόσμου. Μια βιομηχανία που προσφέρει, στον αιμορραγούντα εθνικό προϋπολογισμό, 10,5 δις. Το χρόνο!!
Σκάνδαλο είναι η αναλγησία κράτους στους συνταξιούχους ναυτικούς («τα περήφανα γηρατειά» του 1981) καταρράκωση της ναυτικής εκπαίδευσης και αποτέλεσμα τον αφελληνισμό και συνεπώς το χαμό της ελληνικής ναυτιλίας. Επίσης σκάνδαλο είναι η διάλυση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, του υπουργείου της πρώτης ναυτιλιακής δύναμης της υδρογείου, η υπερδιόγκωση του δημοσίου και τέλος η χρεωκοπία της χώρας από την ανευθυνότητα, ανικανότητα και ιδιοτέλεια «Ελλήνων» πολιτικών… και φυσικά προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση στον λαό το σκάνδαλο, με τις μίζες του αιώνα…
Φρίξος Δήμου, απόμαχος πλοίαρχος Ε.Ν.