Το fonipeiraioton.blogspot.gr μεταφέρθηκε στη νέα μας σελίδα www.fonipeiraioton.gr

Θα μεταφερθείτε αυτόματα στη νέα διεύθυνση. Αν αυτό δε συμβεί πατήστε το σύνδεσμο
http://www.fonipeiraioton.gr

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ
WWW.FONIPEIRAIOTON.GR για άμεση ενημέρωση

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Τρίτη, 29 Μαΐου 2012

Ψυχανεμίσματα…Οι Εκλογές της 6ης Μάη ….έκαναν διαπραγματεύσιμο το Μνημόνιο!Βομβαρδισμός ειδήσεων που μόνο ειδήσεις δεν είναι, αναμάσημα τροφής για περισσότερο μπέρδεμα του μυαλού, εκτοξεύσεις φόβου, τρόμου κ.λ.π. Αναρωτιέμαι τι άλλαξε ξαφνικά και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, από κει που ήταν μονόδρομος βρήκαμε διαδρόμους ή δρομάκια για να ‘’παίξουμε’’, ξαφνικά καταλάβαμε ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο και τάζουμε διάφορα τη στιγμή που οι υπογραφές έχουν πέσει και συνεπώς και οι δεσμεύσεις, προσώπων και κομμάτων! Ακόμα και οι έξωθεν άρχισαν να εκφράζουν τη ‘’συμπάθειά’’ τους στον Ελληνικό λαό… άρχισαν να ‘’δικαιολογούν’’ ακόμη και τα λόγια τους! Μήπως άλλαξαν θέση οι πλανήτες; … Δεν μπορεί… ότι μέχρι τις 5 Μάη ήταν ανυπέρβλητο, από τις 6 Μάη και μετά έγινε διαπραγματεύσιμο! Άλλαξε κάτι; Α κι αυτός ο πόλεμος όλων εναντίον ενός, τι σας λέει πάλι; Ένα απέραντο reality όλο το σκηνικό, ατμοσφαιρικό ποικίλης ύλης, ύβρεων, κατηγοριών, αψιμαχιών… χάρμα οφθαλμών και αφτιών! Κάθε μέρα και μια παράσταση και χωρίς εισιτήριο, αυτό που το πας; Να μην είμαστε και αγνώμονες δηλαδή!
Το θέμα είναι ότι ο απλός πολίτης τα έχει παίξει, δεν ξέρει τι και ποιον να πιστέψει! Όποιος μιλάει χαρακτηρίζει ‘’ψεύτη’’ τον απέναντι και αυτό το είδος θεάτρου πια δεν έχει τέλος! Παράλληλα τον πνίγει η καθημερινότητά του, η άδεια του τσέπη, οι απλήρωτοι λογαριασμοί, η εικόνα της πόλης έντονη σε μιζέρια και ερημιά, οι αυτοκτονίες αυξάνονται, άλλοι πεινάνε κι όλοι αυτοί στο γυαλί με διαξιφισμούς , αλληλοκατηγορίες , εκτοξεύσεις κινδυνολογιών κ.λ.π. κ.λ.π. Το δίλημμα που κυκλοφορεί ευρέος  ‘’δραχμή ή Εuro’’ , αυτό δεν είναι δίλημμα είναι αποπροσανατολισμός! Είτε με δραχμή , είτε με Εuro, αν δεν έχεις μία ποια η διαφορά; Και ντουβάρια να έχεις , αν είσαι άνεργος , ή δε σου παρέχουν εισόδημα ένα και το αυτό είναι! Τι θα κάνεις; Θα ξύσεις τους τοίχους να φας; Και να θέλεις να πουλήσεις, ποιος αγοράζει πλέον, ή το δίνεις έναντι πινακίου φακής! Άντε μια παράταση επιβίωσης για λίγο!
Ας μη γελιόμαστε, ακόμα και στις ας το πούμε εύρωστες περιόδους, υπήρχαν άνθρωποι που δεν αγόραζαν μοντελάκια, ούτε ακριβά αυτοκίνητα, ούτε έκαναν τη μεγάλη ζωή! Τώρα υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε, δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς, μείνανε άνεργοι χωρίς καμιά προοπτική για δουλειά, ή δουλειά με 400-500-800 Ε, που δε φτάνουν ούτε για τους λογαριασμούς. Κι αν είναι λαϊκισμός το να βλέπεις τι συμβαίνει γύρω και ποια είναι η πραγματικότητα, τότε ναι λαϊκίζω και χαίρομαι γιατί τουλάχιστον δεν έχασα την ανθρώπινη ευαισθησία μου ακόμη! Ο στόχος λοιπόν δεν είναι το δίλημμα σαν δίλημμα, αλλά η ανατροπή του αποτελέσματος της 6ης Μάη! Δε χρειάζεται να έχει κανείς πολύ μυαλό για να καταλάβει την όλη παράσταση πλέον! ‘’Φοβάται ο Γιάννος το θεριό και το θεριό το Γιάννο’’… αυτό είναι κι εμείς θεατές όλης αυτής της αναστάτωσης που προκαλέσαμε με τις επιλογές μας!  Τώρα το θετικό ή το αρνητικό της όλης αναστάτωσης, ας το σκεφθεί ο καθείς μόνος με τον εαυτό του και θα βρει την απάντηση. Σκεφθείτε ελεύθερα, με το δικό σας τρόπο και τη δική σας κρίση και όχι με τον τρόπο που σας υποδεικνύουν έντεχνα…. κρίνετε την παράσταση και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματά για να καταλήξετε στην επικείμενη επιλογή της 17ης Ιουνίου! Για την ώρα η σκέψη δεν φορολογείται!! Ας την αξιοποιήσουμε λοιπόν!!
Νίκη ΄Αννα  Παπουλάκου.